ΥΠΟΙΚ: Η Τρόικα να καταλάβει ότι η οικονομία μας έχει θετικά αποτελέσματα

ΥΠΟΙΚ: Η Τρόικα να καταλάβει ότι η οικονομία μας έχει θετικά αποτελέσματα
Απάντηση στην Τρόικα, που αμφισβητεί τα πάντα, προετοιμάζεται να δώσει ο Γιάννης Στουρνάρας. 
Σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου «οι εκπρόσωποι των δανειστών πρέπει επιτέλους να αποδεχθούν ότι οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις τους και ότι τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν ταχύτερα του αναμενόμενου. Ειδικά δε με βάση τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για τον Δεκέμβριο (σσ: τα οποία η κυβέρνηση απέστειλε στην Τρόικα) αφενός μεν η αύξηση των εσόδων καλύπτει μέρος της «τρύπας» για το 2014, ενώ αφετέρου ουδείς μπορεί πλέον να αμφισβητήσει τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος».

Όπως αποκάλυψε το prototothema.gr, η Τρόικα ανεβάζει έως και στα 14 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό «κενό» του 2014-2015. Ο ίδιος παράγοντας επιβεβαίωσε όμως και ότι η τρόικα εμμένει στη σκληρή στάση της και δεν αποδέχεται ακόμη, μια σειρά από προτάσεις που έχει της υποβάλει το οικονομικό επιτελείο.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έχουν αποδεχθεί τα ισοδύναμα που προτείνει η ελληνική πλευρά για τη διατήρηση του ΦΠΑ στο 13% για την εστίαση αλλά και στο νέο ενιαίο φόρο ακινήτων ενώ απορρίπτει και τα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014, για το οποίο η Αθήνα έχει προτείνει πακέτο μέτρων ύψους 1,2 δισ. ευρώ, αλλά η Τρόικα απορρίπτει αρκετά που τα θεωρεί «μιας χρήσεως» και δεν επαναλαμβάνονται.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...