«Υποκινούμενα τα επεισόδια με τους Ρομά»λέει o αντιπρόεδρος της Ελλάν Πασσέ Αντώνης Μπατζαλής

Οι εντάσεις και τα επεισόδια από Ρομά, τις τελευταίες ημέρες, είναι συνεχείς, μετά τον πυροβολισμό στο κεφάλι ενός 16χρονου από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην Θεσσαλονίκη. Σε πολλά σημεία στην χώρα, τα επεισόδια είναι εκτεταμένα, γι’ αυτό μέσω του thebest.gr o αντιπρόεδρος της Ελλάν Πασσέ και πρόεδρος των Ρομά της Κάτω Αχαΐας Αντώνης Μπατζαλής, απευθύνει έκκληση να επικρατήσει ηρεμία. «Κάνουμε έκκληση προς όλους  να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και να αφήσουμε την Ελληνική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Το ζητούμενο είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη»

Ο κ. Μπατζαλής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ταραχές να είναι υποκινούμενες, χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής, να μπορεί να προσδιορίσει από πού προέρχονται:  «Η κατάσταση είναι δύσκολη, στην παρούσα φάση. Το θέμα είναι ότι ένα 16χρονο παιδί χαροπαλεύει, ο πόνος των ανθρώπων είναι αβάσταχτός. Εμείς από την  πλευρά μας ως Πανελλαδικό όργανο προσπαθούμε και παλεύουμε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν την κατάσταση αλλά θεωρώ ότι από κάπου αλλού υπάρχει υποκίνηση για όλο αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή και αυτό δεν μας εκφράζει. Δεν μπορούμε με ακρίβεια να προσδιορίσουμε από πού υπάρχει αυτή η υποκίνηση αλλά θεωρώ ότι κάτι άλλο γίνεται γιατί εμείς θέλουμε το κλίμα να ηρεμήσει, δεν θέλουμε να πάρει διάσταση, δεν είναι καλό για κανέναν μας. Έχουμε στείλει  διοικητικά στελέχη στην Θεσσαλονίκη, ώστε οι ψυχραιμότεροι να μπουν μπροστά για να ομαλοποιηθεί το κλίμα».

Μέρος της ευθύνης για όσα συμβαίνουν αποδίδει και στην Πολιτεία:  «Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις ενόψει και της αυριανής απολογίας του αστυνομικού. Εμείς ζητάμε να χαμηλώσουν οι τόνοι και από ‘κει και πέρα συντονισμένα και οργανωμένα να μην δούμε άλλα παρόμοια περιστατικά διότι τα φαινόμενο είναι επαναλαμβανόμενα. Ευχόμαστε να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο, διότι για την κοινωνική ένταξη των ελλήνων Ρομά, δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό ώστε να ενταχθούν και να εκπαιδευτούν προκειμένου να μειωθεί η ανεργία και η παραβατικότητα. Η Πολιτεία έχει μέρος ευθύνης».

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...