Υποτελής στην Άγκυρα

Ράμα

Το ξέραμε ή, ακριβέστερα, το υποψιαζόμασταν, βασισμένοι σε μια σειρά ενδείξεων, αλλά τώρα έρχεται η πανηγυρική επιβεβαίωση, από τα πιο επίσημα χείλη.

 Για την αλβανική κυβέρνηση ο λόγος, του «σοσιαλιστή» Έντι Ράμα και την απροκάλυπτα εχθρική στάση της, απέναντι στη χώρα μας. Είχαμε, μέχρι τώρα, «αποχρώσες ενδείξεις», όπως λένε και στα δικαστήρια, τώρα έχουμε και την απόδειξη. Ποια δε μεγαλύτερη απόδειξη, από τη μαρτυρία του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα. Ο κ. Μπερίσα, όχι μόνο κατηγορεί ευθέως το διάδοχο του, ότι ενεργεί ως εντολοδόχος της Άγκυρας, αλλά ότι το πράττει επί χρήμασι! Ιδού το αποκαλυπτικό απόσπασμα από την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, στην Αλβανική Βουλή, όπως καταγράφηκε στο εξαιρετικό ρεπορτάζ του συναδέλφου Σταύρου Τζίμα, στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής»:  «Ήμουν Πρωθυπουργός, είχα πληροφορίες και στοιχεία και αυτά που λέω, τα λέω με μεγάλη και πλήρη ευθύνη, ότι πρόκειται για μια πράξη εξ ολοκλήρου προς το συμφέρον μιας τρίτης πλευράς. Ο χρόνος θα το αποδείξει! Ο Ράμα προσέφυγε για τα χρήματα και τα συμφέροντα τρίτης πλευράς»!! Ο πολύπειρος κ. Μπερίσα (υπενθυμίζουμε ότι υπήρξε και προσωπικός γιατρός του κομμουνιστή ηγέτη Ενβέρ Χότζα) αναφερόταν στην πολεμική εκ μέρους του νυν πρωθυπουργού, κατά της, αμοιβαία επωφελούς, συμφωνίας, μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, στην περιοχή του Ιονίου. Ο κ. Ράμα, μάλιστα, είχε φροντίσει να ακυρώσει τη συμφωνία εκείνη, που άνοιγε και μια νέα σελίδα στην ταραχώδη σχέση των δύο χωρών, προσφεύγοντας στο Συνταγματικό Δικαστήριο των Τιράνων. Σε αυτό ακριβώς αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, αφήνοντας σαφή υπαινιγμό, ότι γι` αυτή την πράξη, του κ. Ράμα, υπήρξαν και οικονομικά ανταλλάγματα. Εν προκειμένω, δεν ισχύει μόνο το «είναι πολλά τα λεφτά» της γνωστής ταινίας, αλλά ότι είναι και μεγάλα τα συμφέροντα, αφού, όπως παρατηρεί και ο συνάδελφος Σταύρος Τζίμας, η τυχόν οριοθέτηση ΑΟΖ, με την Αλβανία, στην περιοχή του Ιονίου, θα δημιουργούσε, με τους αμοιβαία επωφελείς όρους, ισχυρό προηγούμενο και για το Αιγαίο, δεσμεύοντας την Τουρκία. Έτσι εξηγείται και η αντίδραση της τελευταίας, για μια συμφωνία που δεν έθιγε  άμεσα τα συμφέροντα της.

 Ο κ. Μπερίσα, όμως, υποδεικνύει έμμεσα και τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων, μετά την ακύρωση της συμφωνίας, αφού δεν αξιοποίησαν τις δυνατότητες που προσφέρει το Διεθνές Δίκαιο…

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/273131-Ypoteles-sten-Agkyra ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...