Υπουργείο Οικονομικών: Καμία αναφορά του Τσακαλώτου για εκλογές στο Eurogroup

Δημοσίευμα του κυριακάτικου Τύπου, στο οποίο αναγράφονται φερόμενοι διάλογοι του Ευκλείδη Τσακαλώτου με ομολόγους του στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους δανειστές να μην πιέζουν την κυβέρνηση για τη λήψη νέων μέτρων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προκηρύξει εκλογές.

«Καμία τέτοια συζήτηση με αναφορά σε εκλογές, από μέρους του υπουργού Οικονομικών, δεν έγινε στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου», διαμηνύει το υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας λόγο για «πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετούνται με ψεύδη».

Απογοητευμένος από τη στάση του ΔΝΤ ο Τσακαλώτος

Απογοητευμένος από τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας με νόημα, πως «λάμπει δια της απουσίας του».

«Δεν δίνει καμιά μάχη για να στηρίξει την ανάλυσή του, ότι η λιτότητα δεν μπορεί να είναι λύση στο πρόγραμμα» τονίζει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών προσθέτει ότι δεν πιέζει σοβαρά ούτε για το ζήτημα της μείωσης του χρέους ούτε για το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ακόμα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για το 2019 και το 2020, παρότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της ισχύς του «κόφτη».

«Εάν δεν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα οφέλη της ανάκαμψης, τότε η Ευρωζώνη θα διαλυθεί, καθώς οι ακροδεξιοί λαϊκιστές και οι φυγόκεντρες δυνάμεις θα ενισχύονται κάθε μέρα» εκτιμά παράλληλα.

Καταλήγοντας, επαναλαμβάνει ότι «οι πιο πολλοί παίκτες δεν θέλουν ούτε εκλογές, ούτε Grexit» και εκτιμά ότι οι περισσότεροι θα συνδράμουν προκειμένου να βρεθεί πολιτική λύση στο ζήτημα της Ελλάδας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...