Υποψήφιοι για τον Δήμο Αθηναίων Αρης Σπηλιωτόπουλος και Νικήτας Κακλαμάνης

Υποψήφιοι για τον Δήμο Αθηναίων Αρης Σπηλιωτόπουλος και Νικήτας Κακλαμάνης
Ανακοίνωσαν την Τρίτη την υποψηφιότητά τους – Κλείνει και η Θεσσαλονίκη με Στ. Καλαφάτη

Λύση στην πολυπαραγοντική εξίσωση για τον Δήμο της Αθήνας έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, ανάβοντας «πράσινο φως» στον κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο να είναι υποψήφιος δήμαρχος για την πρωτεύουσα.

Με την απόφαση αυτή το πρωθυπουργικό γραφείο θέλησε να κλείσει μια μεγάλη εκκρεμότητα που ταλαιπωρούσε εδώ και καιρό την Νέα Δημοκρατία και δημιούργησε πολλές παρενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο βουλευτής Β΄ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, συναντήθηκε προ ημερών με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και συζήτησαν εκτενώς τα περί της υποψηφιότητάς του.

Ο Πρωθυπουργός δεν του απάντησε αμέσως, όπως είχε πράξει στον κ. Ν. Κακλαμάνη με τον οποίο επίσης συναντήθηκε και συζήτησε για τον Δήμο Αθηναίων.

Ο κ. Σαμαράς άφησε λίγες ημέρες περιθώριο για να έχει καλύτερη εικόνα και να σταθμίσει τα δεδομένα και το μεσημέρι της Τρίτης τηλεφώνησε ο ίδιος στον κ. Σπηλιωτόπουλου για να του ανακοινώσει την απόφασή του.

O κ. Κακλαμάνης που εδώ και μέρες, μόλις διαπίστωσε ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος επιθυμεί να είναι υποψήφιος, διεμήνυε πως ο ίδιος δεν θα κάνει πίσω και θα διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας.

Μάλιστα λίγη ώρα αργότερα, από την ανακοίνωση Σπηλιωυτόπουλου, ο κ. Κακλαμάνης ανακοίνωσε και αυτός την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων.

Για τη Θεσσαλονίκη οι πληροφορίες του Βήματος αναφέρουν ότι θα είναι υποψήφιος ο κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Σε δήλωσή του ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημειώνει:

«Δηλώνω παρών στην πρόσκληση / πρόκληση για μια Αθήνα αυξημένης αισθητικής, για μια Αθήνα, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της θα αισθάνονται ασφάλεια, μια Αθήνα ικανή να τροφοδοτήσει τις δημιουργικές δυνάμεις όλων μας. Για μια Αθήνα που αγαπάμε και θέλουμε να κερδίσει τη θέση που της αξίζει».

Η ανακοίνωση Κακλαμάνη

«Καταθέτω επίσημα, στις Αθηναίες και στους Αθηναίους, την υποψηφιότητά μου για το δήμο της πόλεως των Αθηναίων.

Το πρόγραμμα της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, της οποίας θα ηγηθώ, θα παρουσιαστεί δημόσια, σε ανοιχτή εκδήλωση, στο προσεχές μέλλον.

Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι Πρώτα, η Αθήνα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...