Υποψήφιος βουλευτής 94 ετών στις ιαπωνικές εκλογές της Κυριακής

Υποψήφιος βουλευτής 94 ετών στις ιαπωνικές εκλογές της Κυριακής
Όταν ο Ρουοκίτσι Καβασίμα πήγε στη δημοσία υπηρεσία στο Τόκιο για να εγγραφεί ως υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ιαπωνία, η υπάλληλος πίσω από το γκισέ αρχικά «πάγωσε» και στη συνέχεια κατάφερε να ψελλίσει: «Μα είστε σοβαρός;».

Ο κ. Καβασίμα απέσυρε από τον λογαριασμό του 3 εκατομμύρια γεν (περίπου 36.400 δολάρια), από το ποσό που είχε αποταμιευμένο για την κηδεία του στα 94 χρόνια της ζωής του, μόλις τρεις ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων, κατέβαλε το αντίτιμο και έγινε ο γηραιότερος υποψήφιος στις εκλογές της Κυριακής.

«Απλώς αισθάνθηκα ότι τώρα ήταν η σειρά μου» είπε ο κ. Καβασίμα δείχνοντας περήφανα την προεκλογική του αφίσα στην πόλη Hanyu, μια ήρεμη, σχεδόν «νυσταλέα» πόλη, κρυμμένη ανάμεσα σε ορυζώνες στα περίχωρα του πολύβουου Τόκιο.

«Αυτό μου συνέβη, όταν είδα μια τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ υποψηφίων των μεγάλων κομμάτων» είπε ο γηραιός υποψήφιος. «Απλά δεν μπορούσα να καταλάβω πόσο κατακερματισμένοι και ανοργάνωτοι έχουν γίνει. Αυτοί δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα» συμπλήρωσε.

Ο υποψήφιος με τα ασημένια από τα χρόνια μαλλιά Καβασίμα είναι ένας ανεξάρτητος, αυτοχρηματοδοτούμενος υποψήφιος με την ομάδα υποστήριξής του να αποτελείται ως επί το πλείστον από μέλη της οικογένειάς του. Ο κ. Καβασίμα είναι χήρος, ζει μόνος του και είναι σε θέση να φροντίζει τον εαυτό του. Διαθέτει άδεια οδήγησης, που είναι έγκυρη για άλλα τρία χρόνια, και έχει ανάγκη μόνο ένα μπαστούνι για να βοηθά τα γερασμένα του πόδια στο περπάτημα, αλλά δεν χρησιμοποιεί γυαλιά.

Ο θαρραλέος υποψήφιος παραδέχεται ότι έχει μικρές πιθανότητες να κερδίσει την εκλογική περιφέρεια, καθώς έχει απέναντί του παραδοσιακούς υποψηφίους από το κυβερνητικό Δημοκρατικό Κόμμα και το αντιπολιτευόμενο Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα.

«Έχω πολεμήσει στον σινοϊαπωνικό πόλεμο για επτά χρόνια και οι Κινέζοι με βοήθησαν να επιβιώσω στα σκληρά μεταπολεμικά χρόνια, οπότε ξέρω καλά» είπε ο κ. Καβασίμα. Ο σχεδόν αιωνόβιος υποψήφιος προφανώς αναφέρεται σε ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα της προεκλογικής περιόδου, τις τεταμένες σινοϊαπωνικές σχέσεις εξαιτίας της διαφιλονικούμενης συστάδας των νησιών που προκάλεσε ένταση μεταξύ του Πεκίνου και του Τόκιο στα μέσα του περασμένου Φθινοπώρου.

Όπως είπε ο ίδιος, πριν αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα συνεκλήθη οικογενειακό συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχαν η 62χρονη κόρη του και τα τρία μικρότερα αδέλφια του, δυο άντρες ηλικίας 85 και 76 ετών και η αδελφή του ετών 80. «Όλοι οι φίλοι μου είναι νεκροί, γι’ αυτό οργάνωσα μια οικογενειακή συγκέντρωση και τους ζήτησα βοήθεια» είπε σε συνέντευξή στο σαλόνι του σπιτιού του.

Λίγο αργότερα έδειξε στον εγγονό του και σε ένα φίλο του πώς να κολλήσουν τις αφίσες του. «Ευχαριστώ πάρα πολύ να τα κολλήσετε έξω αλλά ωραία» τους είπε ευγενικά.

Ο Ρουοκίτσι Καβασίμα γεννήθηκε το έτος που σηματοδότησε το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, έμεινε στην Κίνα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως εμπορικός αντιπρόσωπος.

Όταν επέστρεψε στην Ιαπωνία έγινε πωλητής σε ιαπωνικές κουζίνες, ταξιδεύοντας σε όλη τη χώρα με μια μοτοσικλέτα Harley-Davidson.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...