Υπόθεση 5 πλοίων η γραμμή Ριου – Αντιρρίου.Χωρις δρομολόγια την νύχτα

Σύσκεψη για την αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα που προέκυψε στην πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, στο Υπουργείο, με τη συμμετοχή του Κεντρικού Λιμενάρχη Πατρών Δημήτρη Κυριακουλόπουλου, αρμοδίων από τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών και εκπροσώπων κοινοπραξιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί λύση και να επιστρέψουν τα φέρρυ που εγκατέλειψαν την πορθμειακή γραμμή Ρίου -Αντιρρίου, στις 30 Οκτωβρίου, οπότε και η επιβατική κίνηση είναι πια μειωμένη, σε σχέση με την περίοδο του καλοκαιριού.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε νωρίτερα και οι επαφές και οιδιαβουλέυσεις αναμένεται να συνεχιστούν,προκειμένου να υπάρξει μια τελική απόφαση. Στόχος του Κεντρικού Λιμεναρχείου είναι να ενισχυθούν τα δρομολόγια.

Από τα 11 φέρρυ που ήταν δρομολογημένα το καλοκαίρι στη γραμμή Ρίου-Αντιρρίου, αυτή τη στιγμή έχουν μείνει 5 και κανένα εξ αυτών δεν είναι αμφίπλωρο.

Η δρομολόγηση και η αποχώρηση πλοίων από μια πορθμειακή γραμμή δεν είναι χρονοβόρα διαδικασία και γίνεται με βάση την κίνηση και τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν για τους πλοιοκτήτες και τις κοινοπραξίες.

Παρόλα αυτά σήμερα θ΄αναζητηθεί η χρυσή τομή ώστε η γραμμή να πυκνώσει ξανά τα δρομολόγιά της.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο μετά τα μεσάνυχτα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η λύση θα ήταν ύπαρξη ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ που να ξεκινάει από το Λιμάνι και να πηγαίνει Αντίρριο, Νοσοκομείο, Πανεπιστήμιο κέντρο Πάτρας, φάση express χωρίς άπειρες στάσεις. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο Δήμος της Πάτρας και της Ναυπακτίας θα πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ από τη γέφυρα το συγκεκριμένο ΑΣΤΙΚΟ κτελ να περνάει ΔΩΡΕΑΝ!

    Έχουμε μία σύγχρονη γέφυρα που ενώνει το Ρίο με το Αντίρριο και αντί να είχαν απαιτήσει οι μαλάκες πολιτικοί μας καλύτερους όρους στη σύμβαση καθόμαστε και ασχολούμαστε το 2016 με το πόσα καράβια θα έχουμε…

    • Ρε φιλε βολεψακια… Κ οι ναυτικοι τι θα κανουν.. Θα βρεθουν στο δρομο; Κ εγω απαιτω να κλεισει κ να χασεις την δουλεια σου… Πως θα αισθανοσουν μετα.. Αντε μπραβο.. Μικροι μεγαλοι στα καφενεια

      • Αγαπητέ Κ. διαβάζεις αυτά που γράφεις?!!!! Μήπως καλύτερα να γκρεμίσουμε τη Γέφυρα τελείως, θα βρουν δουλειά τόσοι ναυτικοί!
        Με την ίδια λογική να καταργήσουμε και τα αυτοκίνητα, ξέρεις πόσοι εκτροφείς αλόγων θα βρουν δουλειά!

        Τέλος, οι πεζοί περνάνε δωρεάν από το καράβι, τα ΚΤΕΛ ΔΕΝ πάνε έτσι και αλλιώς από το καράβι, άρα η πρότασή μου δεν επηρεάζει οικονομικά το καράβι 😉
        Αυτά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...