Υπ. Εργασίας: Καμία σχέση με την πραγματικότητα, η άποψη της ΝΔ ότι εκτινάχθηκαν οι οφειλές στα Ταμεία

Υπ. Εργασίας: Καμία σχέση με την πραγματικότητα, η άποψη της ΝΔ ότι εκτινάχθηκαν οι οφειλές στα Ταμεία

Από το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την δημοσιοποίηση της 2ης Τριμηνιαίας Έκθεσης Προόδου 2017 του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), για το διάστημα Απρίλιος- Ιούνιος του τρέχοντος έτους, τονίζει σε ανακοίνωσή του, ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί και πάλι να διαστρεβλώσει την αλήθεια, ακολουθώντας την πάγια τακτική της» και προχωρά σε διεύρυνση ορισμένων βασικών στοιχείων:

    Το ΚΕΑΟ ιδρύθηκε το 2013 με στόχο την ενίσχυση των διαδικασιών είσπραξης των οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Από τότε μεταφέρονται σταδιακά στο ΚΕΑΟ  οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Στο ΚΕΑΟ έχουν μεταφερθεί μέχρι σήμερα οφειλές ύψους 23.319.986.752 ευρώ. Από τις οφειλές αυτές, το 81,32% (ποσό 18.962.907.984 ευρώ) δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν οφειλές για πρώτη φορά το 2009 ή παλαιότερα.

Επομένως, όπως επισημαίνει το υπουργείο «η άποψη της ΝΔ ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εκτινάχθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Τέλος, από το υπουργείο Εργασίας, τονίζεται ότι σε ότι αφορά την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ποσοστό όσων απεντάσσονται από τις ρυθμίσεις οφειλών, υπενθυμίζουμε ότι τα ποσοστά των οφειλετών που είχαν απολέσει τις ρυθμίσεις προηγούμενων ετών (2013, 2014 και λοιπές ρυθμίσεις) ανήλθαν σε 66,1%, 77,2% και 82% αντίστοιχα. Επομένως, καμία αρνητική μεταβολή δεν συνέβη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/294685-Yp-Ergasias-Kamia-schese-me-ten-pragmatikoteta-e-apopse-tes-ND-oti-ektinachthekan-oi-opheiles-sta-Tameia ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...