Υπ. Οικονομίας: «Πλαφόν» οι 2 θητείες για τους προέδρους των επιμελητηρίων

Έως  δύο θητείες είναι το όριο που θέτει για τους προέδρους των επιμελητηρίων, το σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό της επιμελητηριακής νομοθεσίας που έχει καταθέσει προς  δημόσια διαβούλευση το υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Στο άρθρο 35 του νομοσχεδίου, αναφέρεται ότι «όσοι έχουν ήδη διατελέσει πρόεδροι Επιμελητηρίου τουλάχιστον μία φορά πριν από τη δημοσίευση του παρόντος, επιτρέπεται να επανεκλεγούν στο ίδιο αξίωμα μόνο μία φορά».
 

Ένα νομοσχέδιο που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, στις σελίδες του δείχνει το δρόμο για  τη συγχώνευση των επιμελητηρίων σε περιφερειακό επίπεδο. Σύμφωνα με το σχέδιο, στις επόμενες εκλογές (μέσα στο 2017), θα συσταθούν Περιφερειακά Επιμελητηριακά Συμβούλια, που θα «μπορούν να εισηγούνται προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης τη συγχώνευση Επιμελητηρίων της οικείας Περιφέρειας».

Ρυθμίσεις που δεν θα περάσουν εύκολα από μία σημαντική μερίδα της επιμελητηριακής κοινότητας, που δεν θα ήθελε την υλοποίηση καμίας από αυτές τις δύο διατάξεις. Σε κάθε περίπτωση, η κατεύθυνση που φαίνεται να ακολουθεί η κυβέρνηση, είναι  στις επόμενες εκλογές (2021), τα επιμελητήρια να γίνουν Περιφερειακά και να έχουν την ίδια δομή.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/292567-Yp-Oikonomias-Plaphon-oi-2-theteies-gia-toys-proedroys-ton-epimeleterion ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...