Φάκελος ΚΕΔΝ: “Στα τρία” οι εντυπώσεις του συμβουλίου για Χρήματα-Συμβάσεις-Προσλήψεις

-Τα χρήματα βρίσκονται στα ταμεία- Η αντιπολίτευση πρότεινε διαχειριστικό έλεγχο-Όμοφωνα αποφάσισε το σώμα !

-Οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΠ και των δίμηνων συμβάσεων κάλυπταν θέσεις για τις οποίες δεν υπήρχε έκδηλο ενδιαφέρον

-Το διοικητικό δικαστήριο θα κρίνει την προσφυγή του πολίτη κατά των προσλήψεων στην επιχείρηση

 


Αναμενόμενη ως προς το κλίμα,θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή συνεδρίαση του δημτικού συμβουλίου Ναυπακτίας,αναφορικά με τα οσα συμβαίνουν στην Κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Ναυπακτίας.Μια συνεδρίαση με έντονο το στοιχείο των αντεγκλίσεων,των αντιπαραθέσεων και του πολωτικού κλίματος το οποίο θα ενδυναμώνεται όσο βαδίζουμε προς τις κάλπες.

Και αν μετά από όλες αυτές τις συζητήσεις,προσωπικά δεν πειστήκαμε ότι “κάτι τρέχει” με τα 117.000 ευρώ που ο πρόεδρος της ΚΕΔΝ έψαχνε εναγωνίως να βρει,τα χρήματα του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” από το 2011,φαίνεται ότι τελικά βρίσκονται,υπό την μορφή παγίων κεφαλαίων στην επιχείρηση,καλύπτωντας λειτουργικές ανάγκες και μισθοδωσίες.

Στην περίπτωση τώρα,των αιτιάσεων της αντιπολίτευσης ότι κάτι “κακό” συμβαίνει με τις διπλοσυμβάσεις σε ΚΔΑΠ και δίμηνα για δύο περιπτώσεις εργαζομένων (εικαστικού-Μουσικού),τα δύο αυτά πρόσωπα,είχαν υπογράψει επιπλέον δίμηνες συμβάσεις από τον δήμαρχο,πέραν στης σύμβασής τους με τα ΚΔΑΠ με το σκεπτικό ότι κάλυπταν ανάγκες σε ειδικότητες για τις οποίες δεν υπήρξε ποτέ έκδηλο ενδιαφέρον από άλλους υποψηφίους

Όσον αφορά την περίπτωση της προσφυγής πολίτη κατά της διαδικασίας των τελευταίων τεσσάρων προσλήψεων στην επιχείρηση,ο οποίος παρέστη χθες στο συμβούλιο και έκανε λόγο για “φωτογραφικούς” όρους της σύμβασης,φρόνιμο θα ήταν να περιμένουμε την απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου και να τοποθετηθούμε σχετικά.

-Οι 117.000 ευρώ είναι στα ταμεία-Kαθαρή φαίνεται η αποτύπωση των χρημάτων 

Στο πρώτο θέμα που αφορούσε τα 117.000 ευρώ,χρήματα ενίσχυσης και υποστήριξης του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” από το 2011,αποφασίστηκε ομόφωνα η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου.Τα χρήματα βρίσκονταν στην επιχείρηση,είτε υπό την μορφή παγίου κεφαλαίου και είναι αποτυπωμένα στους απολογισμούς και ισολογισμούς των ετών 2011-2014,ενώ σύμφωνα και με τον λογιστή της επιχείρησης τα χρήματα αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν  το οικονομικό οξυγόνο προκειμένου να καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες και οι μισθοδωσίες του προσωπικού,αφού μέχρι τώρα δεν υπάρει νέα χρηματοδότηση.

Η κ.Ζιαμπάρα υπεραμύνθηκε της ορθότητας της διαχείρισης των οικονομικών με όρους ξεκάθαρους και κρυστάλλινους αναφέροντας ότι η περιφέρεια ουδέποτε επί των ημερών εκείνων δεν ζήτησε τα χρήματα πίσω,ούτε τα χαρακτήρισε ως αχρεωστήτως οφειλόμενα,διότι η ΚΕΔΝ δεν ανήκε στις περιπτώσεις αυτών των επιχειρήσεων οι οποίες όφειλαν να επιστρέψουν χρήματα.Τα χρήματα είναι στα ταμεία της επιχείρησης,ως κεφάλαια κίνησης ή με την μορφή αποθεματικού,καλύπτωντας λειτουργικές ανάγκες των προγραμμάτων.

Η μείζονα αντιπολίτευση σε άλλο σημείο της συζήτησης,απαίτησε να ανακληθούν τα όσα συκοφαντικά διατυπώθηκαν για τα πεπραγμένα της περιόδου 2011-2014,αφήνοντας στην τοπική κοινωνία την αίσθηση ότι κάτι τελικά συνέβη με το ποσό αυτό,ενώ ο κ.Κονίδας,πρόεδρος της κοινωφελούς ανέφερε ότι ποτέ δεν άφησε υποννοούμενα για κακοδιαχείρση ή κατάχρηση χρημάτων της ανωτέρου περιόδου.

Για τις διπλές συμβάσεις

Η κ. Ζιαμπάρα ανοίγοντας το θέμα ανέφερε,ότι υπάρχουν άτομα που εργάζονται στην κοινωφελή ανελλιπώς από το 2015 και περιπτώσεις που εργάζονται στα ΚΔΑΠ από το 2016 έχοντας παράλληλα και δίμηνες συμβάσεις από τον δήμαρχο.Στο σημείο αυτό η κ. Ζιαμπάρα δεν θέλησε να δώσει περισσότερα στοιχεία και να ρίξει φως στην υπόθεση,κάτι που την προκάλεσε να κάνει ο αντιδήμαρχος διοικητικού Αντ.Φράγκος προσκειμένου να διευκολύνει τον έλεγχο.Συμβούλια με εικασίες και κρυψίνους δεν γίνονται ανέφερε ο κ. Φράγκος.Στο σημείο αυτό η κ. Ζιαμπάρα ανέφερε ότι υπάρχουν συμβάσεις που υπογράφησαν παράλληλα μέσω της κοινωφελούς και μέσω του δήμου για τα ίδια πρόσωπα.

Η κ.Σμπούκη ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν ίδια πρόσωπα που εργάζονται στην Κοινωφελή μέσω προγραμμάτων του ΟΕΑΔ να έχουν συμβάση και με τον δήμο.Είναι βασική προυπόθεση η κατάσταση ανεργίας του προσώπου προκειμένου να προσληφθεί.Η κ.Ζιαμπάρα αναφέρθηκε σε δύο περιπτώσεις με ειδικότητες εικαστικού και μουσικού που απασχολούνται στα ΚΔΑΠ ενώ έχουν υπογράψει και δίμηνες συμβάσεις,για τις οποίες ωστόσο φαίνεται ότι καλύπτουν ανάγκες σε θέσεις  για τις οποίες δεν υπήρχε άλλο έκδηλο ενδιαφέρον  λόγω των ειδικοτήτων τους.

Οι “4” προσλήψειςΑποτέλεσμα εικόνας για κεδν ναυπακτου

Στην περίπτωση των τεσσάρων τελευταίων προσλήψεων η κ. Ζιαμπάρα ανέφερε,ότι οι υποψήφιοι κλήθηκαν μάζι με τις αιτήσεις να υπογράψουν δήλωση ότι δεν θα κάνουν ένστασεις επί των όρων της προκύρηξης του διαγωνισμού.Οι θέσεις που ζητούνταν ήταν νηπιαγωγού,εκπαιδευτικό ή διδακτικό προσωπικό οικονομικών επιστημών,διοίκησης μονάδων υγείας και πρόνοιας και μία θέση για βοηθητικό προσωπικό.Η επιτροπή αξιολόγησης  τόσο για τις προσλήψεις,τη συνέντευξη και για τις ενστάσεις ήταν η ίδια.Ο κ. Κονίδας υποστήριξε ότι παρόλο που θα μπορούσε η επιχείρηση να προσλάβει κατευθείαν τα άτομα,εντούτοις προτίμησε προτιμήθηκε η διαδικασία της προκήρυξης.

Σ’αυτή τη διαδικασία αναφέρθηκε και η αίτηση θεραπείας μιας ενδιαφερόμενης προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση πρόσληψης για τον λόγο ότι αδικήθηκε.Και ΄αν προς στιγμήν ξεπεράστηκε το εμπόδιο του τίτλου του πτυχίου,υπάρξε κόλλημα με την προϋπηρεσία

Ο κ. Καρακώστας κάλεσε με τη σειρά του τον κ.Μπουλέ να απολογηθεί γιατί επί δικής του δημαρχιακής θητείας δεν προχώρησε στηυ σύσταση και λειτουργία των δημοτικών ΚΔΑΠ στα οποία βρήκαν απασχόληση περισσότεροι  από 40 πτυχιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων.Είναι μια συνήθης προσφιλής τακτική στον κ. Μπουλέ να ανακαλύπτει προσκόμματα προκειμένου να εμποδίζει την παραγωγή και εκτέλεση του δημοτικού έργου.

Ο κ. Μπουλές διερωτήθηκε αν η αντιπολίτευση δημιούργησε το θέμα.Θα πρέπει να υπήρχε μια ξεκάθαρη διαδικασία στις προσλήψεις προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές.Αποκλείσατε ένα παιδί το οποίο ζητούσε διαφάνεια και ζήτησε τα στοιχεία με εισαγγελική εντολή.Και είναι ντροπή να το στέλνετε στα διοικητικά δικαστήρια προκειμένου να βρει το δίκιο του πιθανόν μετά από 7-8 χρόνια.Ζητήθηκε οικονομολόγος με διδακτική ή εκπαιδευτική εμπειρία για ποιο λόγο;Για να διδάξει στα παιδιά οικονομετρία.Προφανώς πρόκειται για πλήγρωση διοικητικής θέσης.Απαιτείται εντιμότητα και διαφάνεια στη διαχείρειση της θέσης,ενώ οι ειδικότητες που επιλέξατε δεν υπάρχουν σε κανένα Ελληνικό πανεπιστήμιο.

“7Ο μάτια σας ερωτούν κ. Μπουλέ,γιατί μας αφήσατε για 3 χρόνια άνεργους” θέλοντας να στηλιτεύσει την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία δεν μπόρεσε να συστήσει τον θεσμό των ΚΔΑΠ στον δήμο Ναυπακτίας στον οποίο βρίσκουν απασχόληση 35 πτυχιούχοι.Δεν πήρε πρέφα για την δημιουργία των ΚΔΑΠ σε γειτονικούς δήμους.Αναφερόμενος στις δύο περιπτώσεις των δίμηνων συμβάσεων,ο δήμαρχος επικαλέστηκε την τοποθέτηση Σύψα για απουσία ενδιαφέροντος στις εν λόγω ειδικότητες από άλλους υποψηφίους

 

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...