Φέρτε συμφωνία για να πάρετε λεφτά λέει το Eurogroup!

 Τρίτο και προτελευταίο θέμα η Ελλάδα, στην ατζέντα του Eurogroup, που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του συμβουλίου. Κυβέρνηση και δανειστές, έχουν ακόμα σημαντικό δρόμο να διανύσουν πριν την τελική συμφωνία, και το οικονομικό επιτελείο, ελπίζει στην μεγαλύτερη δυνατή πρόοδο, έως τη Δευτέρα. Μέχρι τότε οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο τηλεδιασκέψεων, με την πρώτη να πραγματοποιείται ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια των δύο πλευρών, με θέμα τα «νούμερα» της συμφωνίας. Την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο επικεφαλής θεσμών, κάτι που ενδεχομένως, να σηματοδοτήσει  θετικές εξελίξεις δύο ημέρες πριν το Eurogroup.

 

 

Η σειρά των θεμάτων, όπως αναφέρονται στην ατζέντα του συμβουλίου, είναι τα σχέδια του Προϋπολογισμού και συζήτηση για τη υλοποίησης του συμφώνου  Σταθερότητας και Ανάπτυξης.  Ακλουθεί θεματική συζήτηση για την Ανάπτυξη και την Εργασία (συντάξεις). Μετά είναι η Ελλάδα και στο τέλος η συζήτηση για τις προβλέψεις της κάθε χώρας για το Δημόσιο χρέος.

Για την Ελλάδα, στην Ατζέντα, αναφέρεται ότι «το Eurogroup θα συζητήσει τις εξελίξεις σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα από την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, τον Φεβρουάριο».

Οι δανειστές, έχουν πετάξει το μπαλάκι στην Αθήνα. «Τα θεσμικά όργανα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναμένεται να παρουσιάσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί προς την κατεύθυνση σύναψης μιας τεχνικής συμφωνίας (staff-level agreement) σχετικά με τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις».

Τέλος, από τις Βρυξέλλες, αναφέρεται ότι «μια συμφωνία (staff-level agreement) είναι ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Μία ολοκληρωμένη αξιολόγηση (τελική συμφωνία), με τη σειρά της, αποτελεί προϋπόθεση για την αποδέσμευση περαιτέρω δόσεων της χρηματοδοτικής στήριξης που διατίθενται στο πλαίσιο του προγράμματος».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/275038-PHerte-symphonia-gia-na-parete-lephta-leei-to-Eurogroup ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...