Φήμες ότι πέθανε ο Ερντογάν κάνουν το γύρο του Διαδικτύου

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Τουρκία μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι πέθανε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η φήμη διαδόθηκε μέσω των social media και μάλιστα πολλές αναρτήσεις έκαναν λόγο ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από καρδιακό επεισόδιο

Όλα άρχισαν από ιστοσελίδες, κυρίως της Μέσης Ανατολής, οι ίδιες πηγές ανέφεραν, μάλιστα, ότι γιατροί του Τούρκου Προέδρου πάλευαν γι’ αρκετή ώρα να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Τις φήμες ωστόσο διαψεύδει η ιστοσελίδα «Arab Turk», η οποία επικαλείται προεδρική πηγή. «Οι φήμες περί θανάτου είναι αβάσιμες» σημειώνει, με την Άγκυρα, πάντως, να μην είχε ακόμη προβεί σε επίσημη διάψευση.

Τα σενάρια περί απώλειας του «Σουλτάνου» φέρεται να ξεκίνησαν μετά την είσοδο Κούρδων στην εβραϊκή γλώσσα, στη Wikipedia, όπου έβαλαν ημερομηνία για το θάνατο του Ερντογάν, και έτσι η φήμη διαδόθηκε αστραπιαία μέσω των social media.

ΜΜΕ του Ισραήλ, πάντως, που παρακολουθούν την υπόθεση, μετέδωσαν πως ο Τούρκος ηγέτης βρίσκεται σε διακοπές και για το λόγο αυτό αμέσως έσπευσαν να διορθώσουν το λάθος στη Wikipedia, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο λήμμα «Ερντογάν»…

 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...