Φαβορί για την θέση του Γραμματέα της ΝΔ, ο Μ. Κεφαλογιάννης

Φαβορί για την θέση του Γραμματέα της ΝΔ, ο Μ. Κεφαλογιάννης
Σε φαβορί για την θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ εξελίσσεται ο Μανώλης Κεφαλογιάννης που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Νικήτα Κακλαμάνη την Πέμπτη το πρωί στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στα γραφεία του κόμματος.

Η ηγεσία της ΝΔ και ο Α. Σαμαράς δεν έχουν εκφραστεί άμεσα και δημόσια ενώ χρίσμα επισήμως δεν έχει δοθεί. Είναι όμως γνωστό σε όλους όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην ΝΔ ότι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης έχει την στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου και της Λεωφόρου Συγγρού και πως αξιολογείται ιδιαίτερα η κομματική επιρροή που διαθέτει αλλά και το σχέδιο που έχει προετοιμάσει για την αναδιάρθρωση του κόμματος με κινήσεις στον κεντρικό κορμό, στην βάση και την περιφέρεια.

Από την άλλη, ο Νικήτας Κακλαμάνης μετά την ήττα του στον Δήμο Αθηναίων αναμένεται να έχει δύσκολο έργο στην συσπείρωση των κομματικών στελεχών καθώς οι περισσότεροι επαναφέρουν τις δηλώσεις του, το 2006, που έλεγε ότι αποσύρεται από την κεντρική πολιτική σκηνή. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό Εικόνες:

“Είμαι 17 χρόνια στη λεγόμενη κεντρική πολιτική σκηνή. Από το 89 μέχρι σήμερα συνεχώς. Εκτιμώ λοιπόν ότι 17 χρόνια ήταν αρκετά για να κάνω ότι καλό ή κακό στο τόπο μου. Δεύτερον έχω μάθει στη ζωή μου (και το τηρώ σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό), ότι λέω να το υλοποιώ. Το Φεβρουάριο του 90, λίγο πριν τις εκλογές, είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο στη Καθημερινή, όπου έλεγα ότι ένας πολιτικός μετά από 4 κοινοβουλευτικές θητείες πρέπει να αδειάζει το Κοινοβουλευτικό έδρανο για κάποιον νεώτερο. Άρα η απόφαση της αποχώρησης από τη λεγόμενη κεντρική πολιτική σκηνή είχε παρθεί και είχα ενημερώσει σχετικά τον Πρωθυπουργό. Εν ολίγοις στις επόμενες εκλογές είτε έμενα Υπουργός είτε όχι, εγώ δεν θα κατέβαινα ως υποψήφιος βουλευτής.”

Ο Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει άμεσα και την διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος καθώς σύμφωνα με το καταστατικό πρέπει να συγκαλείται κάθε δύο χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι όρισε ήδη υπεύθυνο των οργανωτικών διαδικασιών τον υπεύθυνο συνδικαλιστικού Φίλιππο Ταυρή κι αυτό γιατί ο κ. Ταυρής είχε αρχικά θέσει υποψηφιότητα για την θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και μετά την αναβολή της διαδικασίας εκλογής και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μ. Κεφαλογιάννη, παραιτήθηκε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...