Φεύγει ο Μόντι έρχεται πάλι ο Μπερλουσκόνι;

Φεύγει ο Μόντι έρχεται πάλι ο Μπερλουσκόνι;
Την πρόθεσή του να παραιτηθεί αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013 γνωστοποίησε ο Μάριο Μόντι στον πρόεδρο της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας κατά τη δίωρη συνάντησή του νωρίτερα με τον ιταλό πρόεδρο, φέρεται να δήλωσε ότι δεν αισθάνεται ότι διαθέτει πλέον την απαραίτητη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, μετά και την ανακοίνωση της κεντροδεξιάς ότι αποσύρει την υποστήριξή της προς την κυβέρνησή του.

Ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία ο Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την πρωθυπουργία στις επερχόμενες εκλογές.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο TGCOM24, το οποίο του ανήκει,είπε ότι θα θέσει για πέμπτη φορά υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία της Ιταλίας.

«Επιστρέφω με λύπη στη δημόσια ζωή», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι στους δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας ότι για μια ακόμη φορά το κάνει «από αίσθημα ευθύνης».

Υποστήριξε, επίσης, ότι το κόμμα του, ο Λαός της Ελευθερίας (PDL), θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Εκλογές τον Μάρτιο;

Η θητεία της κυβέρνησης Μόντι ήταν προγραμματισμένη να λήξει τον Απρίλιο του 2013, ωστόσο, έπειτα από την κίνηση του κόμματος Μπερλουσκόνι, οι εκλογές ενδέχεται να λάβουν χώρα νωρίτερα.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, η πιθανότερη ημερομηνία για τη διάλυση της βουλής και της γερουσίας της Ρώμης είναι η 15η Ιανουαρίου, ώστε, στο μεταξύ, να μπορέσουν να εγκριθούν ο κρατικός προϋπολογισμός του 2013.

Οι βουλευτικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν, κατά πάσα πιθανότητα, στις 10 Μαρτίου του 2013 σε συνδυασμό, όπως όλα δείχνουν με τις περιφερειακές εκλογές της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου και της μικρής περιφέρειας Μολίζε, στην κεντρική Ιταλία.

ΕΥΡΩΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...