Φθιώτιδα: Θλιβερή ιστορία! Ολόκληρο κοπάδι προβάτων “έσκασε” από τυμπανισμό…

Μια παράξενη και θλιβερή ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Αγνάντης Καμένων Βούρλων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, κ. Παπασταμάτης, γνωστοποίησε στο Α.Τ Καμμένων Βούρλων τον μαζικό θάνατο 70 περίπου προβάτων στο χωριό.

Για την ακρίβεια κατήγγειλε το περιστατικό προκειμένου να γίνει ιατροδικαστική εκτίμηση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Αταλάντης αφού τα ζώα είχαν ήδη αρχίσει να μυρίζουν και να αποσυντίθονται από την έντονη ζέστη και αποτελούσαν κίνδυνο για την υγεία των χωριανών.

Το πρωί της Τρίτης η κτηνιατρική υπηρεσία πήρε δείγματα από τα ζώα και η δημοτική αρχή προχώρησε στην υγειονομική ταφή τους.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο ιδιοκτήτης των ζώων ήταν άρρωστος και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα τα ζώα να αρρωστήσουν και να πεθάνουν από το πολύ φαγητό (τυμπανισμό).

Να σημειώσουμε πως ο τυμπανισμός εκδηλώνεται με υπερβολική συγκέντρωση αερίων στη μεγάλη κοιλία και τον κεκρύφαλο και προκαλεί διόγκωση. Εμφανίζεται όταν τα αέρια παγιδεύονται στο στομάχι με τη μορφή αναρίθμητων μικροσκοπικών φυσαλίδων που είναι αδύνατο να βγουν από το πεπτικό σύστημα. Αν το ζώο τρέφεται με πλούσια φρέσκια βλάστηση ή τραφεί μαζικά με ζωοτροφές, προβλέπεται τυμπανισμός.

lamianow.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...