“Φοίβος”: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

“Φοίβος”: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Η νέα κακοκαιρία με την ονομασία « Φοίβος» θα «χτυπήσει» πολλές περιοχές της χώρας με χιόνια, χαλάζι και σφοδρές καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο προβλέπονται:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν αύριο Παρασκευή (25-01-2019) από τις πρωινές ώρες στην δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και γρήγορα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και από το μεσημέρι θα επεκταθούν στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα.

Το Σάββατο (26-01-2019) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν

Β. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν την Παρασκευή (25.01.2019) στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας.

Γ.Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που η έντασή του θα φτάνει τα 8 και στο Αιγαίο την Παρασκευή τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η ανάλυση της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα προβλέπονται τοπικά μεγάλα ύψη βροχοπτώσεων από το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο αύριο Παρασκευή θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα.

 

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν την Παρασκευή και το Σάββατο περιγράφονται στους παρακάτω τέσσερις χάρτες, οι οποίοι μας δίνουν τα ύψη βροχής ανά 12ωρο, τηρώντας τα όρια χρωματικών προειδοποιήσεων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Meteoalarm, το οποίο μας παραπέμπει για πορτοκαλί συναγερμό.

Σημειώνεται ότι οριακά φτάνουμε και σε κόκκινο συναγερμό στην Καβάλα και στην Ξάνθη, στα ύψη βροχής 24 ωρών, όπου ξεπερνάμε τα 100 mm βροχής.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/352521-PHoibos-Neo-ektakto-deltio-epideinoses-toy-kairoy ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...