Φοβερό έγκλημα στο Μεξικό: Συνελήφθησαν 12 αστυνομικοί για τη σφαγή 19 ανθρώπων στα σύνορα με τις ΗΠΑ!

Φοβερό έγκλημα στο Μεξικό: Συνελήφθησαν 12 αστυνομικοί για τη σφαγή 19 ανθρώπων στα σύνορα με τις ΗΠΑ!
Μεξικό

Μια ντουζίνα Μεξικανοί αστυνομικοί κατηγορούνται πια επισήμως για τον φόνο 19 ανθρώπων, μεταναστών κυρίως, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν καμένες μέσα σε βαν κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.

Και οι 12 κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, κατάχρηση εξουσίας, αλλά και παρεμπόδιση της έρευνας για το ανατριχιαστικό εύρημα της 22ας Ιανουαρίου.

Την ανακοίνωση έκανε ο εισαγγελέας της περιοχής, Irving Barrios Mojica, ο οποίος απέδωσε επίσης κατηγορίες και σε 8 ακόμα μεξικανούς υπαλλήλους της υπηρεσίας μετανάστευσης, για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπουργού Εσωτερικών, Olga Sanchez Cordero, η υπηρεσία μετανάστευσης είχε κατάσχει αρχικά το βαν, το άφησαν ωστόσο να φύγει πριν τη μαζική δολοφονία.

Η αστυνομία δήλωσε πως τα 19 τραγικά θύματα πυροβολήθηκαν και κάηκαν κατόπιν. Μέχρι στιγμής μάλιστα έχουν καταφέρει να αναγνωρίσουν μόλις 4, δύο από το Μεξικό και δύο από τη Γουατεμάλα. Δύο θύματα είναι τόσο καμένα που δεν μπορούν να εξακριβώσουν το φύλο τους.

Το βαν ήταν τμήμα ενός μεγαλύτερου κομβόι που διακινούσε μετανάστες από τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ στις ΗΠΑ. Μαζί τους ήταν και ένοπλοι, για προστασία από τα καρτέλ που λειτουργούν σε κάποια σημεία της διαδρομής.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...