Φοβούνται διείσδυση τζιχαντιστών στην κεντρική Ευρώπη

Φοβούνται διείσδυση τζιχαντιστών στην κεντρική Ευρώπη

Η παγκόσμια συμφωνία του ΟΗΕ (Global Compact) για την ασφαλή και ομαλή μετάβαση των μεταναστών που υιοθετήθηκε στο Μαρόκο, δεν θα είναι παρά μια προγραμματισμένη διείσδυση των εξτρεμιστών στην Κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Σε αυτή την άποψη συγκλίνουν ολοένα και περισσότερες χώρες της κεντρικής Ευρώπης προεξάρχουσας της Αυστρίας, η οποία ειρήσθω εν παρόδω μετά τις ΗΠΑ δεν υπέγραψε την εν λόγω συμφωνία. Οι παραπάνω φόβοι δεν είναι υπερβολικοί ούτε ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Ήδη, περίπου 20.000 μετανάστες που βρίσκονται στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, είναι έτοιμοι να εισέλθουν στην ΕΕ, από τα βοσνιοκροατικά σύνορα κοντά στην Βέλιος Κλάντουσα, όπως

αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα «Kronen Zeitung», επικαλούμενη ανώνυμες πηγές από το Υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας. Το ανησυχητικό είναι ότι, η πολυπληθής αυτή ομάδα των μεταναστών, στην οποία δεν υπάρχει σχεδόν καμία γυναίκα, αποτελείται κυρίως από νέους, του Μαρόκου, της Αλγερίας, του Ιράν και του Πακιστάν, σε αντίθεση µε τα προηγούμενα κύματα μεταναστών που ήταν κυρίως πρόσφυγες της Συρίας. Το ακόμη πιο ανησυχητικό για το Υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας, είναι το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τους νεαρούς άνδρες είναι οπλισμένοι µε μαχαίρια.

Στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έχουν ήδη αναφερθεί περιστατικά µε επιθέσεις κατά συνοριοφυλάκων από μετανάστες που ήταν οπλισμένοι µε μαχαίρια. Αυτό που διασκεδάζει τις ανησυχίες του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, είναι ότι οι μετανάστες συνεχίζουν το δρόμο τους προς τη βόρεια Ευρώπη και δεν παραμένουν στην Αυστρία, όπως γράφτηκε στον αυστριακό Τύπο. «Οι μετανάστες θέλουν να προσεγγίσουν τη Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Η Αυστρία επί του παρόντος δεν είναι η καλύτερη επιλογή τους», αναφέρει το δημοσίευμα της «Kronen Zeitung» επικαλούμενη έμπιστη πηγή πληροφόρησης. Η αυξανόμενη κρίση στα σύνορα της Βοσνίας – Κροατίας έγινε πολύ ανησυχητική ένα μήνα πριν από τη διάσκεψη στο Μαρόκο για την ομαλή μετάβαση των μεταναστών, που οργανώθηκε από τον ΟΗΕ και που θα πρέπει να υιοθετηθεί από την παγκόσμια κοινότητα.

Το ιλαροτραγικό της υπόθεσης είναι ότι η συμφωνία περιγράφεται από τον ΟΗΕ, ως το πλαίσιο που θα μεγιστοποιήσει τα οφέλη και θα ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους της μετανάστευσης! Ωστόσο, ορισμένες χώρες, μεταξύ αυτών Ηνωμένες Πολιτείες, Ουγγαρία, Κροατία δεν υπογράφουν τη σύμβαση, ενώ αρκετές άλλες χώρες εξακολουθούν να κρατούν επιφυλάξεις ως προς το πραγματικό αποτέλεσμά της και παραμένουν παρατηρητές. Μάλιστα τον περασμένο μήνα, ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεµπάστιαν Κουρτς επέκρινε τη συμφωνία και εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις στην κυριαρχία των κρατών, όπως χαρακτηριστικά είπε. Στην τελευταία πρότασή του, υποστήριξε ότι οι μετανάστες που έχουν διασωθεί µε τα πλοία θα πρέπει να αποστέλλονται σε χώρες εκτός της ΕΕ.

Η νέα κρίση στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη από το κύμα των μεταναστών προκαλεί και ευλόγως τα ανακλαστικά των αρχών ασφαλείας πολλών κρατών – µελών. Όπως έχει λεχθεί, στην πραγματικότητα πρόκειται για άλλοθι της εισόδου στην Ε.Ε. των ηττημένων στρατιωτών της αλ-Κάιντα, του μετώπου Αλ Νούσρα και του ισλαμικού κράτους. Και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι η κατάλληλη δίοδος και ο κατάλληλος χώρος, εξαιτίας των πολλών εσωτερικών προβλημάτων της.

Οι εικόνες που έρχονται από τη συνοριακή διάβαση Μάλιεβατς μεταξύ Β-Ε και Κροατίας, αποδεικνύουν τον λόγο του αληθές. Χιλιάδες Ασιάτες μετανάστες προσπαθούν να διασχίσουν µε τη βία τα σύνορα και οι συνοριοφύλακες εκατέρωθεν σε απελπισία προσπαθούν να τους αποτρέψουν. Την ίδια στιγμή, πραγματοποιούνται πολλές διαδηλώσεις σε πόλεις της Βοσνίας υπέρ των μεταναστών (!) και άλλες κατά των μεταναστών, δημιουργώντας ένα τεταμένο κλίμα, που ίσως οδηγήσει σε πολύ αρνητικές καταστάσεις.

Απόστολος Ρόσσιος

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/346357-PHoboyntai-dieisdyse-tzichantiston-sten-kentrike-Eyrope ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...