Φονικός σεισμός στην Τουρκία: 19 οι νεκροί – Ξεπερνούν τους 900 οι τραυματίες – Μεγάλες ζημιές και μετασεισμοί

Φονικός σεισμός στην Τουρκία: 19 οι νεκροί – Ξεπερνούν τους 900 οι τραυματίες – Μεγάλες ζημιές και μετασεισμοί
Φονικός σεισμός στην Τουρκία: 19 οι νεκροί – Ξεπερνούν τους 900 οι τραυματίες - Μεγάλες ζημιές και μετασεισμοί


25/01/2020 – 08:40

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 900 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Παρασκευή την ανατολική Τουρκία.

Ο σεισμός έπληξε την επαρχία Ελαζίγ, που απέχει περίπου 550 χιλιόμετρα από την Άγκυρα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Διασώστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν περισσότερους από 30 ανθρώπους κάτω από χαλάσματα γκρεμισμένων κτιρίων στο Ελαζίγ, τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως όλοι οι αρμόδιοι φορές έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών στις πληγείσες περιοχές.

Ο ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στην επαρχία Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία, ο οποίος έγινε αισθητός όχι μόνο σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στις γειτονικές της Συρίας, του Λιβάνου και του Ισραήλ.

Ανήσυχος για την έκταση των ζημιών από τον ισχυρότατο σεισμό, 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, εμφανίστηκε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας γιατί ήταν πολύ επιφανειακός.

Ο κ. Λέκκας διευκρίνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Βυρηττό. Ήταν πολύ ισχυρός και πιθανότατα έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές.  

Πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί μεγέθους ακόμη και 6,5 ρίχτερ και διευκρίνισε ότι δεν προήλθε από το πολύ γνωστό ρήγμα της Ανατολίας ούτε έχει σχέση με του πολύ πρόσφατους σεισμούς στην Μικρά Ασία απέναντι από την Λέσβο.  

Σφοδρότατο και πολύ επιφανειακό χαρακτήρισε σε δηλώσεις του, τον σεισμό ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευκρινίζοντας ότι προήλθε από το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας μέσα στην Τουρκία. Και ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι περιμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς.

 

📹 | #BREAKING

6.8 magnitude #earthquake hits #Turkey‘s Elazig, forcing people to flee their homes – the eartquake was felt in surrounding cities as far as capital #Ankara

The earthquake was felt also in countries such as #Syria, #Lebanon and #Israelpic.twitter.com/UmS3hiUGCG

— EHA News (@eha_news) January 24, 2020

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...