Φονικός σεισμός στο Ιράν

Φονικός σεισμός στο Ιράν
Σε 220 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από τους δυο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν χθες την περιοχή της Ταμπρίζ στο βορειοδυτικό Ιράν, ενώ περισσότεροι από 1.500 είναι οι τραυματίες, όπως δήλωσε στην κρατική ιρανική τηλεόραση ο επικεφαλής του Κέντρου Φυσικών Καταστροφών της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν.

«Οι νεκροί είναι μέχρι στιγμής 220 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.500», ανέφερε χαρακτηριστικά.  Σύμφωνα με το Χαλίλ Σαΐ, επικεφαλής του Κέντρου Φυσικών Καταστροφών του ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, οι νεκροί συγκεντρώνονται στην Αχάρ, στη Βαρζεγκάν και στη Χαρίς. Πρόσθεσε πως «60 χωριά καταστράφηκαν από 60%-80% και τέσσερα χωριά 100%».

«Ζητάμε από τον κόσμο να μην πανικοβάλλεται. Η βοήθεια φθάνει και τα συνεργεία διάσωσης βρίσκονται ήδη επί τόπου», συνέχισε.Οι πόλεις Ταμπρίζ, Αρντεμπίλ και Μεχραμπάν, καθώς και πολλά χωριά επλήγησαν επίσης από τους δύο σεισμούς και τους πολλούς μετασεισμούς που ακολούθησαν.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ο πρώτος σεισμός ήταν 6,4 βαθμών και σημειώθηκε 60 χλμ. βορειοανατολικά της Ταμπρίζ σε εστιακό βάθος 9,9 χλμ. Ο δεύτερος ήταν 6,3 Ρίχτερ και σημειώθηκε 49 χλμ. βορειανατολικά της Ταμπρίζ 11 λεπτά αργότερα σε παρόμοιο εστιακό βάθος.

Το Ιράν βρίσκεται πάνω σε πολλά σημαντικά σεισμικά ρήγματα και έχει υποστεί πολλούς καταστροφικούς σεισμούς. Ο πιο φονικός σεισμός των τελευταίων ετών σκότωσε 31.000 ανθρώπους, το ένα τέταρτο του πληθυσμού, στην πόλη Μπαμ (νότιο Ιράν) το Δεκέμβριο του 2003.

ΔΙΕΘΝΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...