Φοροδιαφυγή μαμούθ από μεγαλοεργολάβο

Φοροδιαφυγή μαμούθ από μεγαλοεργολάβο

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν φοροδιαφυγή – μαμούθ δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος είναι πασίγνωστος εργολάβος ιδιοκτήτης κατασκευαστικού ομίλου.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΚΕΦΟΜΕΠ εντόπισαν μια σειρά από λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να δικαιολογήσει ο μεγαλόσχημος οικονομικός παράγοντας.

Ολα άρχισαν όταν πριν από χρόνια συγκρούστηκε μετωπικά με τον συνέταιρο του σε μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο.
Ο εμφύλιος που ξέσπασε στην κατασκευαστική χώρισε τα κορυφαία στελέχη σε αντιμαχόμενες φατρίες και οι δυο συνέταιροι άρχισαν τον βρόμικο πόλεμο, που τελείωσε με την απομάκρυνση του ενός από το εταιρικό σχήμα.

Οι πληροφορίες που δόθηκαν στο ΚΕΦΟΜΕΠ προέρχονται από πρόσωπο που είχε εσωτερική πληροφόρηση και κατείχε νευραλγική θέση στην εταιρεία.

Το μέγεθος της φοροδιαφυγής τρομάζει στην κυριολεξία και αποκαλύπτει τη λεηλασία δημοσίου χρήματος που συντελέστηκε στη διάρκεια της αλήστου μνήμης περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον αρχιερέα της διαπλοκής Κώστα Σημίτη.

Αλλωστε ο συγκεκριμένος κατασκευαστικός όμιλος ήταν αυτός που μοίραζε τη πίτα των μεγάλων έργων διαμορφώνοντας παράλληλα και τις τιμές μέσα από τη σύγκριση καρτέλ, που παραπέμπει στις μαφιόζικες οργανώσεις.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού για χρόνια διερευνούσε τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου ομίλου για να καταλήξει σε ένα πόρισμα – φωτιά και στην επιβολή μεγάλων προστίμων.

Προφανώς οι συνέταιροι του κατασκευαστικού ομίλου, που όλο αυτό το διάστημα που είχαν τον απόλυτο έλεγχο στην αγορά, με διάφορα κόλπα φυγάδευαν τεράστια ποσά από τα ταμεία της εταιρείας σε εταιρείες πλυντήρια που είχαν στήσει για να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα.

Το μέγεθος της φοροδιαφύγης για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία αγγίζει τα ογδόντα εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από καλά πληροφορημένη πηγή.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τη φοροδιαφυγή η υπόθεση θα περάσει στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων, που είναι επιφορτισμένοι με την πάταξη της διαφθοράς.

Βέβαια, ο συγκεκριμένος κατασκευαστικός όμιλος αντιμετωπίζει και άλλες δικαστικές περιπέτειες.
Η προηγούμενη διοίκηση του ομίλου διώκεται για τρία κακουργήματα, το ένα εκ των οποίων αφορά και πάλι ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ασκήθηκαν επίσης διώξεις για λαδώματα σε κρατικούς αξιωματούχους στην Κύπρο, με τα οποία εξασφάλισαν την ανάθεση μεγάλου έργου.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση που αφορά τη φοροδιαφυγή αναμένονται καταιγιστικές και δεν αποκλείεται να προκαλέσουν σεισμικές δονήσεις στον κατασκευαστικό κλάδο.

Η KONTRA NEWS παρακολουθεί από κοντά τη διερεύνηση του μεγάλου σκανδάλων και τις επόμενες ημέρες θα αποκαλύψει όλα τα στοιχεία της μεγάλης φοροδιαφυγής.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/348450-PHorodiaphyge-mamoyth-apo-megaloergolabo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...