Φουκουσίμα: Νέα διαρροή μολυσμένου νερού

Φουκουσίμα: Νέα διαρροή μολυσμένου νερού
Νέα διαρροή μολυσμένου νερού από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία παρατηρήθηκε, όπως αναφέρουν σχετικές εκθέσεις τις οποίες επιβεβαιώνει ο διαχειριστής του εργοστασίου.
Πρόκειται για τη δεύτερη διαρροή σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών και αφορά ιδιαίτερα μολυσμένο νερό από τις δεξαμενές αποθήκευσης ύδατος του πυρηνικού εργοστασίου, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι τα ραδιενεργά απόβλητα έχουν φτάσει στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Οι μετρήσεις που διενεργήθηκαν επί ενός τμήματος του νερού που έχει διαρρεύσει έδειξαν εξαιρετικά αυξημένο επίπεδο ακτινοβολίας που φτάνει τα 200.000 μπεκερέλ. Στο εσωτερικό της δεξαμενής εμφανίζεται επίπεδο ακτινοβολίες ίσο των 580.000 μπεκερέλ ανά λίτρο. Το νόμιμο όριο για το στρόντιο 90 είναι 30 μπεκερέλ ανά λίτρο.

Αν και δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως η ποσότητα του ραδιενεργού νερού που διέρρευσε, οι τεχνικοί της εταιρείας που εκμεταλλεύεται ενεργειακά τον πυρηνικό σταθμό, η Tokyo Electric Power Co, (Tepco), εκτιμούν την ποσότητα στα περίπου 430 λίτρα.

Τον Αύγουστο, περίπου 300 τόνοι εξαιρετικά μολυσμένου νερού διέρρευσαν από μια άλλη δεξαμενή αποθήκευσης και πιθανολογείται ότι τα ύδατα αυτά έπεσαν στη θάλασσα.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...