Φράουλες: Πώς μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους; γράφει η Νατάσα Δ. Τρουμπούκη.

Οι φράουλες είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό φρούτο που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, καθιστώντας τις ιδανική προσθήκη σε κάθε διατροφή απώλειας βάρους. Παρακάτω θα δεις πώς οι φράουλες μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και θα βρεις μερικές συμβουλές για το πώς να τις εντάξεις στη διατροφή σου.

Χαμηλές σε θερμίδες

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι φράουλες είναι ιδανικές για απώλεια βάρους είναι ότι είναι χαμηλές σε θερμίδες. Ένα φλιτζάνι φράουλες περιέχει μόνο 49 θερμίδες, οι οποίες είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με πολλά άλλα φρούτα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να καταναλώσεις μια μεγάλη μερίδα φράουλες χωρίς να λάβεις πολλές θερμίδες, γεγονός που διευκολύνει τη διατήρηση του ελλείμματος θερμίδων και την απώλεια βάρους.

Πλούσιες σε φυτικές ίνες

Οι φράουλες είναι επίσης πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους με διάφορους τρόπους. Πρώτον, οι φυτικές ίνες βοηθούν στο να νιώσεις χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να τρως λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες βοηθούν στη ρύθμιση της πέψης, η οποία μπορεί να αποτρέψει την υπερκατανάλωση τροφής και να κρατήσει υπό έλεγχο την όρεξή σου.

Ενισχύουν τον μεταβολισμό

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι φράουλες μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους είναι η ενίσχυση του μεταβολισμού σου. Περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται ανθοκυανίνες, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν την παραγωγή μιας ορμόνης που ονομάζεται αδιπονεκτίνη. Η αδιπονεκτίνη βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού και στη διάσπαση του λίπους, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος πιο γρήγορα.

Συμβουλές για να εντάξει τις φράουλες στη διατροφή σου 

Πρωινό γεύμα 
Ένας εύκολος τρόπος για να εντάξεις τις φράουλες στη διατροφή σου είναι να τις προσθέσεις στο πρωινό σου. Μπορείς να τις κόψεις σε φέτες και να τις προσθέσεις στα δημητριακά ή στη βρώμης σου ή να φτιάξεις ένα smoothie με φράουλες, γιαούρτι και γάλα αμυγδάλου. Μπορείς επίσης να τις προσθέσεις στις τηγανίτες ή τις βάφλες σου με λίγο σιρόπι σφενδάμου.

Σνακ
Οι φράουλες αποτελούν ένα υπέροχο σνακ από μόνες τους, αλλά μπορείς επίσης να τις συνδυάσεις με άλλες υγιεινές τροφές. Για παράδειγμα, μπορείς να βουτήξεις τις φράουλες σε γιαούρτι για ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη. Μπορείς επίσης να φτιάξεις μια φρουτοσαλάτα με φράουλες, βατόμουρα και σμέουρα για ένα δροσιστικό και θρεπτικό σνακ.

Σαλάτες
Οι φράουλες μπορούν να προσθέσουν γλυκιά και πικάντικη γεύση σε οποιαδήποτε σαλάτα. Μπορείς να προσθέσεις φράουλες σε φέτες σε μια σαλάτα σπανάκι με καρύδια και φέτα ή να φτιάξεις μια σαλάτα με φράουλα και αβοκάντο με ανάμεικτα χόρτα και μια βινεγκρέτ βαλσάμικο. Μπορείτε επίσης να φτιάξεις μια σάλτσα με φράουλες, ντομάτες και κρεμμύδια για να τη σερβίρεις με ψητό κοτόπουλο ή ψάρι.

Επιδόρπια
Οι φράουλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια ποικιλία από υγιεινά επιδόρπια. Μπορείς να τις βουτήξεις σε μαύρη σοκολάτα ή να φτιάξεις ένα μπολ smoothie με φράουλα και μπανάνα με γρανόλα και μέλι. Μπορείς επίσης να φτιάξεις παρφέ φράουλας και γιαουρτιού με στρώσεις από φρέσκες φράουλες, γιαούρτι και γκρανόλα.

Ποτά
Μπορείς επίσης να ενσωματώσεις φράουλες στα ροφήματα. Μπορείς να φτιάξεις λεμονάδα φράουλας με φρέσκες φράουλες και χυμό λεμονιού ή να προσθέσεις κομμένες φράουλες στο νερό σου ή να προσθέσεις στο νερό με φράουλα και μέντα για ένα ακόμα πιο δροσιστικό και υγιεινό ρόφημα.

Υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι για να εντάξεις τις φράουλες στη διατροφή σου. Από το πρωινό μέχρι το επιδόρπιο και όλα τα ενδιάμεσα, οι φράουλες είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό φρούτο που μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...