“Φτερούγισε” στη δεύτερη θέση ο ΠΑΟΚ…

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο Περιστέρι, επικράτησε 2-0 του Ατρόμητου, πήρε την πρώτη φετινή του νίκη στην πρωτεύουσα και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.   

Ο Μπίσεσβαρ με εξαιρετικό πλασέ στο 2ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, με τον Κουλούρη να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 38’ με σουτ στην κίνηση. Απογοήτευσε στο πρώτο μέρος ο Ατρόμητος, που ανέβηκε στο δεύτερο αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα ώστε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση ενός βαθμού! 

Με το κλασσικό 4-2-3-1 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Σα Πίντο. Ο Γκορμπούνοφ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Κιβρακίδη-Φυτανίδη-Ζησόπουλο-Κατράνη να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Ούμπιδες με Μανιάτη ήταν στον άξονα, με τους Τόνσο, Κυριακίδη, Ντιγκινί να αποτελούν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Λε Ταλέκ. 

Με αρκετές εκπλήξεις και διάταξη 4-3-3 κατέβασε στο Περιστέρι τον ΠΑΟΚ ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο Μπρκιτς ήταν στην υπεράσπιση της εστίας για δεύτερο σερί ματς, με τον Κίτσιου στο δεξί άκρο αντί του Μάτος. Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς ήταν οι άλλοι τρεις της αμυντικής γραμμής. Ο Κάτσε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του από τον δανεισμό του στην Πλζεν βρέθηκε στην ενδεκάδα, με τους Κάνιας, Τσίμιροτ να είναι οι άλλοι δύο χαφ. Ο Κάμπος επέστρεψε και αυτός στο βασικό σχήμα μετά από τον τραυματισμό του, με τον Μπίσεσβαρ να είναι στο άλλο άκρο και τον Κουλούρη να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με τα… μπούνια στο ματς και κατάφερε πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά «σόκαραν» τους Περιστεριώτες. Ο Μπίσεσβαρ άδειασε με ωραία ντρίμπλα τον Φυτανίδη και με εξαιρετικό πλασέ, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Γκόρμπουνοφ, γράφοντας το 1-0. Το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, ο Ατρόμητος καλούνταν να επιτεθεί και να ψάξει την ισοφάρισε και λίγο έλειψε να την πετύχει λίγο αργότερα. Ήταν το 11ο λεπτό όταν μετά από προσπάθεια του Κατράνη, η μπάλα στρώθηκε στον Λε Ταλέκ στο ύψος της περιοχής, με τον φορ των γηπεδούχων να κάνει κάκιστο πλασέ και να χάνει την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα. 

Τα επόμενα λεπτά πέρασαν χωρίς να δημιουργηθεί κάποια καλή στιγμή μπροστά στις δύο εστίες, μέχρι να φτάσουμε στο 22’ όταν ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το δεύτερο γκολ. Ο Κουλούρης έκανε ωραίο σουτ περίπου δέκα μέτρα έξω από την περιοχή, ο Γκορμπούνοφ έδιωξε και στην επαναφορά ο Λέοβατς εξαπέλυσε έναν… κεραυνό που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας. Ένα λεπτό μετά, ο Λευκορώσος πορτιέρε του Ατρομήτου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ την κεφαλιά του Φυτανίδη, αποτρέποντας το αυτογκόλ. 

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει και να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ που θα του κάνει πιο εύκολο το έργο του στο ματς. Αφού οι Μπίσεσβαρ και Κάμπος δεν κατάφεραν να βρουν εστία με τα σουτ που επιχείρησαν έξω από την περιοχή και το γκολ του Λε Ταλέκ στο 35’ δεν μέτρησε σωστά καθώς ο Γάλλος ήταν εκτεθειμένος, ήρθε τρία λεπτά αργότερα ο Κουλούρης να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Ο Κατράνης έκανε ολέθριο λάθος, με τον Κίτσιου να το εκμεταλλεύεται και να σεντράρει και τον Κουλούρη να κάνει το σουτ στην κίνηση, νικώντας τον Γκορμπούνοφ για το 2-0. 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Κυβρακίδης (39′ Λημνιός), Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης (83′ Κοντοές), Μανιάτης, Ούμπιδες, Τόνσο, Κυριακίδης, Ντιγκινί (77′ Πλατέλλας), Λε Ταλέκ.

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάτσε (69′ Σάκχοφ), Κάνιας, Τσίμιροτ, Κάμπος (83′ Μάτος), Μπίσεσβαρ (77′ Ουάρντα), Κουλούρης.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/278094-PHteroygise-ste-deytere-these-o-PAOK ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...