Φτιάξτε αρωματικά χώρου με φυσικά υλικά και όχι μόνο

Φτιάξτε αρωματικά χώρου με φυσικά υλικά και όχι μόνο
Το σπίτι είναι ένας χώρος όπου πρέπει να χαλαρώνουμε, να αποπνέει ζεστασιά και να δημιουργεί αναμνήσεις ειδικά στα μικρά παιδιά. Η διακόσμηση, τα έπιπλα, τα χρώματα και τα υφάσματα που έχετε επιλέξει δεν δημιουργούν την απόλυτη ατμόσφαιρα αν δεν έχετε μεριμνήσει και το άρωμα που θα διαχέει το σπίτι σας.
Τι καλύτερο λοιπόν, από ένα ξεχωριστό, μοναδικό άρωμα που φτιάξατε εσείς οι ίδιες για τον προσωπικό σας χώρο και την οικογένεια σας.
Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας, οικονομικά αρωματικά χώρου:

• Η βασική συνταγή είναι πολύ απλή, εσείς απλά θα την ενισχύσετε με διάφορα αρωματικά βότανα, φρούτα και μπαχαρικά που σας αρέσουν.

• Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εσπεριδοειδή κομμένα στα 3 ή 4, ακόμα και τις φλούδες ή κούπες τους, αποξηραμένα ή φρέσκα βότανα όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, βασιλικό, μπαχαρικά όπως ξύλο κανέλας, γλυκάνισο, γαρίφαλο, επίσης, φύλα από πεύκο, δάφνη, ξύλο βανίλιας και άλλα.

• Τοποθετήστε τα αρωματικά υλικά που επιλέξατε σε ένα μικρό κατσαρολάκι, καλύψτε τα υλικά με νερό και τοποθετήστε το κατσαρολάκι στη φωτιά για να βράσει το μείγμα. Μόλις αρχίσει να βράζει αμέσως θα νιώσετε την ευωδία να διαχέει τον χώρο. Αφού βράσει το νερό, απομακρύνετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήστε το ανοιχτό μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια, αδειάστε το κρύο μείγμα της κατσαρόλας (πάντα με το νερό) σε ένα βάζο με καπάκι και τοποθετήστε το στο ψυγείο, στη συντήρηση, για να το ξαναχρησιμοποιήσετε άλλες 3-4 φορές.

Συμβούλη:

• Μπορείτε να φτιάξετε βαζάκια δώρο, με έτοιμα τα αρωματικά υλικά, έτσι ώστε η παραλήπτρια να χρειαστεί μόνο να τα βράσει.

• Αν έχετε καλεσμένους στο σπίτι, μπορείτε να φτιάξετε ένα φοντί με αρωματικό χώρου, θα είναι πολύ όμορφο και σαν διακόσμηση.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...