Φτιάξτε σχέδιο για τη δραχμή και ας μη χρειαστεί!

Πρέπει, όμως, να το έχουμε, για να είμαστε προετοιμασμένοι, γιατί μπορεί να φύγουμε από μόνοι μας, ή γιατί μπορεί να μας διώξουν. – Καζάνι που βράζει η Ευρώπη και οι περισσότερες χώρες ετοιμάζονται να φύγουν.

Όταν το ζήτημα της διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τίθεται επιτακτικά από τον πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ και αποτελεί κεντρικό πολιτικό ζήτημα σε Γαλλία Ιταλία, Ολλανδία και ένα σωρό άλλες, μικρότερες χώρες, ενώ η Αγγλία ήδη απεχώρησε, είναι εγκληματική η αμέλεια των Ελληνικών κομμάτων να μην έχουν συγκροτήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το ενδεχόμενο επιστροφής στο εθνικό μας νόμισμα.

Βεβαίως η ύπαρξη ενός σχεδίου, δεν σημαίνει ότι η χώρα ετοιμάζεται να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Αντίθετα συνιστά μια άμυνα, στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης, είτε με τη θέλησή μας, είτε όχι. Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, ειδικά στην παρούσα φάση κατά την οποία η μεγάλη υπερδύναμη που λέγεται Αμερική προεξοφλεί το τέλος του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει συνολικά με την Ευρωζώνη, η Ελλάδα αντιμετωπίζει και μια επιπρόσθετη απειλή. Πρόκειται για τη στρατηγική επιδίωξη του Σόιμπλε και της Γερμανικής Δεξιάς να πετάξει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη, ως μια επίδειξη πυγμής στην εναγώνια προσπάθειά τους να κερδίσει η Μέρκελ τις εκλογές στη Γερμανία. 0 Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ταυτίζεται απόλυτα με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανικοινωνικστές, αλλά και το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» που ζητούν την έξωση της Ελλάδας από την ευρωζώνη με συνοπτικές διαδικασίες. Σε διαφορετική περίπτωση πιστεύουν ότι η Δεξιά θα χάσει τις εκλογές στη Γερμανία και οι σοσιαλδημοκράτες μαζί με τους πράσινους και την Αριστερά θα σχηματίσουν ένα νέο κυβερνητικό συνασπισμό.

Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα αποτελεί μονόδρομο σύμφωνα και με τον νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 0 Τεντ Μάλοχ που είναι η φωνή του Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ για λόγους επιβίωσης. Σημειώνεται ότι ο Τεντ Μάλοχ, είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης.

Άλλωστε το ίδιο πιστεύει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που χαρακτηρίζει το χρέος μη βιώσιμο και απαιτεί νέα σκληρότατα μέτρα, όπως περικοπή συντάξεων, μείωση του κράτους και των δημοσίων δαπανών και άλλες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες δοκιμάστηκαν για μια επταετία με τα γνωστά σε όλους τραγικά αποτελέσματα για την οικονομία, το λαό και για τη χώρα.

Ακόμα και αν η κυβέρνηση συμφωνήσει και ψηφίσει στη Βουλή το νέο πακέτο μέτρων, ο αυτόματος κοφτής δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα όρθιο από μισθούς και συντάξεις.

Το ερώτημα που τίθεται είναι μέχρι πότε μπορεί μια χώρα να αντέξει το πείραμα, που οδηγεί το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας στην εξαθλίωση και την περιθωριοποίηση και έχει αναγκάσει πεντακόσιες χιλιάδες νέους επιστήμονες, επί το πλείστον, να μεταναστεύσουν, ενώ οι αυτοκτονίες έχουν ξεπεράσει τις 7.000.

Μέχρι πότε η Ελλάδα θα παίζει το ρόλο της αποικίας χρέους και θα εξευτελίζεται σε καθημερινή βάση από τους ξένους τοκογλύφους;

Αποτελεί υποχρέωση της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαμορφώσουν ένα σχέδιο για την περίπτωση κατά την οποία αποχωρήσουμε οι ίδιοι ή μας αναγκάσουν οι ξένοι τοκογλύφοι να φύγουμε από την ευρωζώνη. Αυτοί που ξορκίζουν τη δραχμή είναι εγκληματικά ανεύθυνοι, ανεγκέφαλοι και κυρίως δεν έχουν αίσθηση της νέας πραγματικότητας, που διαμορφώνεται στην Ευρώπη και τον κόσμο, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διαμορφώσει σχέδιο τόσο για επιστροφή στη δραχμή όσο και για διπλό νόμισμα. Γιατί κανείς δεν αποκλείει στο μέλλον η Ελλάδα να προσχωρήσει σε νέες συμμαχίες με τους ισχυρούς του πλανήτη και να έχει την πολυτέλεια για διπλό νόμισμα δηλαδή δραχμή και δολάριο.

Άλλωστε οι αναφορές του νέου Αμερικανού Πρεσβευτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι τυχαίες. Όπως δεν είναι τυχαία η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες μέρες στην Αθήνα κορυφαίοι επιχειρηματίες, που συνδέονται με το σύστημα του Ντόναλντ Τραμπ. Το ζήτημα της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα τίθεται από μια μεγάλη πλειοψηφία Ελλήνων. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή από 30% έως και 60%.

Αν οι δημοσκοπήσεις είναι πραγματικές, τότε αυτοί που στηρίζουν τη δραχμή συγκροτούν ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα, το οποίο διαρκώς θα μεγαλώνει, όσο αυξάνεται η φτώχεια, η πείνα, η δυστυχία και η μετανάστευση των Ελλήνων επιστημόνων λαμβάνει χαρακτήρα γενοκτονίας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...