Φτιάξτε φυστικοβούτυρο (και άλλα βούτυρα) μόνοι σας

Φτιάξτε φυστικοβούτυρο (και άλλα βούτυρα) μόνοι σας
Λατρεμένο φυστικοβούτυρο…. Και τόσο παρεξηγημένο! Θεωρούμε ότι «παχαίνει» και το αποφεύγουμε. Αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά των ξηρών καρπών και μία εναλλακτική λύση για πρωινό ή ενδιάμεσο σνακ. Αρκεί, όπως και σε όλα, να προσέξουμε το μέγεθος των μερίδων μας.

Παρόλο που το να φτιάξεις φυστικοβούτυρο είναι μία απλή διαδικασία, αποφάσισα να γράψω για αυτό για τρεις λόγους. (1) Όταν διαπίστωσα την τιμή του φυστικοβούτυρου στο σουπερ-μάρκετ και την αντίστοιχη τιμή από ένα σακουλάκι αράπικα φυστίκια, ένιωσα κορόιδο. (2) Γιατί να βάλω στον οργανισμό μου όλα αυτά τα πρόσθετα συστατικά όταν μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο φυστίκια και να ελέγξω εγώ η ίδια την ποσότητα αλατιού και γλυκαντικού; (3) Η ελληνική αγορά είναι λιγάκι περιορισμένη σε αυτά. Σε πρόσφατο ταξίδι στην Τουρκία ανακάλυψα την μαγεία των spread ξηρών καρπών, και ναι αξίζει να πειραματιστείτε στην κουζίνα σας! (Αυτό που μου έμεινε πιο έντονα, αλλά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να το φτιάξω, ήταν το βούτυρο από φυστίκι Αιγίνης….Yummy!)

Βρείτε την ευκαιρία να πειραματιστείτε Αναμείξτε ξηρούς καρπούς και φτιάξτε γεύσεις που σας αρέσουν και σας ταιριάζουν. Γεύσεις μοναδικές που δεν μπορεί να τις βρει κανένας σε οποιαδήποτε αγορά. Μερικοί ξηροί καρποί, όπως τα μακαντέμια, έχουν αρκετά υψηλό ποσοστό λίπους που δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε καν επιπλέον έλαιο κατά την μετατροπή τους σε βούτυρο.

Υλικά για 2 φλιτζάνια:

· 450 γραμμάρια φυστίκα αράπικα, ψημένοι (εάν αγοράστε άψητα φυστίκια, ψήστε τα στο φούρνο πρώτα μέχρι να πάρουν χρώμα)
· 1 κ.σ. ελαιόλαδο (μόνο εάν βγει πολύ σφιχτό)
· ½ κ.γ. αλάτι (ή και καθόλου εάν είναι ήδη αλατισμένα)
· Προαιρετικά λίγο μέλι ή ζάχαρη
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα πολυμίξερ και χτυπήστε. Θα γίνουν πρώτα πολύ μικρά κομματάκια, και εάν επιμείνετε θα καταλήξτε να έχετε ένα λαχταριστό φυστικοβούτυρο. Αποθηκεύστε στο ψυγείο για 3 βδομάδες.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...