Φτιάχνουν ζακέτες από κουβέρτες της Ειδομένης για καλό σκοπό

“Rember Idomeni”, δηλαδή “Να θυμάστε την Ειδομένη”, αναγράφει η ετικέτα στη μακριά γκρι ζακέτα, που κρέμεται έξω από το ξύλινο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι της «ΝΑΟΜΙ» πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, στη γιορτινή Αριστοτέλους.

Συγκερκιμένα, η «ΝΑΟΜΙ» δεν είναι κάποια διάσημη σχεδιάστρια μόδας, αλλά το όνομα μιας μη κερδοσκοπικής εταιρίας που βοηθά τους πρόσφυγες και το ύφασμα της ζακέτας δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κομμάτι κουβέρτας· απ’ αυτές που ζέσταιναν τις αμέτρητες νύχτες των χιλιάδων προσφύγων που πέρασαν από την Ειδομένη, προτού ο άτυπος αυτός καταυλισμός εκκενωθεί.

«Οταν εκκενώθηκε η Ειδομένη είδαμε ότι υπήρχαν πάρα πολλές κουβέρτες. Οι μεγάλες οργανώσεις δεν είχαν τα χρήματα για να τις καθαρίσουν και να τις επαναχρησιμοποιήσουν κι έτσι κάναμε εμείς αυτή τη διαδικασία και στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε το ύφασμα για να φτιάξουμε ζακέτες και παλτό, τα οποία χαρίζουμε στον κόσμο αντί μιας κάποιας δωρεάς, προκειμένου να καλυφθούν οι ιατρικές ανάγκες προσφύγων», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δωροθέα Βακάλη, συντονίστρια της «ΝΑΟΜΙ».

Τα μέλη του οικουμενικού εργαστηρίου προσφύγων «ΝΑΟΜΙ» δραστηριοποιούνται από το 2011 στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο, για την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία και στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί και το εργαστήριό τους, στην οδό Πτολεμαίων, όπου φτιάχνονται με μεγάλη φροντίδα και μεράκι τα παλτό και οι ζακέτες από τις κουβέρτες της Ειδομένης, τσάντες από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, χειροποίητα κοσμήματα και διάφορα άλλα πράγματα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...