Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 τοποθετήθηκε σεισμογράφος στο σχολείο μας από τον Δρ Νικόλαο Μελή, Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι σεισμογράφοι εγκαταστάθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “TURNkey” του πλαισίου Η-2020 και όπως είχε από την αρχή συμφωνηθεί με την υποστηρικτική επιστολή του Δημάρχου Δωρίδας στο πρόγραμμα αυτό.

Οι σεισμογράφοι μέσω του δικτύου σχολείων είναι συνδεδεμένοι σε πραγματικό χρόνο και παρακολουθούνται στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο, όπως και το Εθνικό μας δίκτυο.

Εκτός από την ωφέλεια της λειτουργίας των συγκεκριμένων σεισμογράφων χαμηλού κόστους με την καταγραφή σεισμικότητας, δίδεται επιπλέον η δυνατότητα επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων. Η όλη προσπάθεια γίνεται πάντα εθελοντικά και έχει σαν απότερω στόχο την “Εισαγωγή της Σεισμολογίας στο Σχολείο”.

Ο σεισμογράφος μας κατέγραψε τον πρώτο του σεισμό όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω εικόνες:

Ο σεισμός μεγέθους 3,4 ρίχτερ στις 22/11/2021 19¨27 και επίκεντρο 23Κμ βόρεια του Ξυλοκάστρου όπως καταγράφηκε από το Γεωδυναμικό Ιστιτούτο.
Ο παραπάνω σεισμός όπως καταγράφηκε από το σεισμογράφο του σχολείου μας.
Ο ίδιος σεισμός όπως καταγράφηκε από το σεισμογράφο του Δημοτικού Γλύφας. ¨οπως παρατειρείτε η ταλάντωση είναι πιο έντονη γιατί η Γλύφα είναι πιο κοντά στο επίκεντρο.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...