Φωκίδα: Πήγε στον ελαιώνα του και είδε 80 δέντρα του κομμένα για καυσόξυλα

Ένα απίστευτο περιστατικό παράνομης υλοτόμησης έλαβε χώρα στη Φωκίδα, όπου ένας ελαιοπαραγωγός δεν πίστευε στα μάτια του, όταν πριν από μερικές ημέρες επισκέφθηκε το χωράφι του σε ορεινό οικισμό της Παρνασσίδας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, όταν ο αγρότης πήγε στο κτήμα του για να ελέγξει την κατάσταση του ελαιώνα και την ωρίμανση του καρπού, είδε να λείπουν τουλάχιστον 80 δέντρα.

Η παράνομη υλοτόμηση είχε γίνει μεταξύ του διαστήματος από τον Δεκαπενταύγουστο μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όταν και επέστρεψε στο κτήμα του και βρέθηκε μπροστά στην καταστροφή.

Ο άνθρωπος υπέβαλλε μήνυση στο ΑΤ Άμφισσας – Δελφών που ανέλαβε την προανάκριση προκειμένου να βρεθεί ο θρασύτατος δράστης ή οι δράστες που εξαφάνισαν τον ελαιώνα για να τον κάνουν… καυσόξυλα.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, ανάλογα περιστατικά παρατηρούνται κάθε χρόνο. Φέτος όμως η διαφαινόμενη ενεργειακή κρίση, έχει αυξήσει ανάλογες ενέργειες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εργάτες που αναλαμβάνουν το κλάδεμα δέντρων προχωρούν σε κανονική υλοτόμηση, καταστρέφοντας περιουσίες για τα χρήματα των καυσόξυλων.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...