«Φωτιά» οι έμμεσοι φόροι του 2017!

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟ-ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!

Αν και δεν προβλέπεται αλλαγή στην άμεση φορολογία, αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι που δια της πλαγίας οδού, θα αδειάζουν την τσέπη μας. Καύσιμα, καφές, τσιγάρα, τηλέφωνο και ίντερνετ, είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα που ακριβαίνουν από το νέο έτος και λεπτό το λεπτό, το κόστος διαβίωσης έχει πάρει την ανηφόρα, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, πάνω από 125 χιλιάδες εργαζόμενοι στην χώρα, αμείβονται με λιγότερα από 100 ευρώ, μεικτά τον μήνα!

Διατάξεις που έχουν ήδη ψηφιστεί από την Βουλή, περιλαμβάνουν αυξήσεις σε:

Καύσιμα (Πετρέλαιο κίνησης – Βενζίνη – Αέριο)

Οι αυξήσεις στα καύσιμα θα κινηθούν στα επίπεδα των 3 με 8 λεπτών και θα έρθουν με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στη βενζίνη κατά 3 λεπτά το λίτρο, (από 0,67 στα 0,7 ευρώ/λίτρο), 8 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης (από 0,33 στα 0,41 ευρώ/ λίτρο) και η μεγαλύτερη αύξηση θα έρθει στο υγραέριο, που θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο (από 0,33 στα 0,43 ευρώ/λίτρο. Εκτός από τον ΕΦΚ, τα καύσιμα δέχτηκαν και την αύξηση του ανώτερου συντελεστή ΦΠΑ, από το 23% στο 24%. Στο πρατήριο, ο καταναλωτής, θα πληρώσει τη βενζίνη περίπου 4 λεπτά το λίτρο, ακριβότερη, ενώ το πετρέλαιο κατά 8 λεπτά.

Σταθερή Τηλεφωνία και Ίντερνετ

Διπλή θα είναι η επιβάρυνση και στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ, που θα φτάσει το 6% κάθε μήνα! Έρχεται το νέο τέλος 5% σε κάθε λογαριασμό επί των καθαρών τηλεπικοινωνιακών τελών και πάνω στο αυξημένο ποσό, θα επιβάλλεται ο επίσης αυξημένος ΦΠΑ (24%).  Αν και το μέτρο επιβάλλεται από την Πρωτοχρονιά, στην περίπτωση λογαριασμού, που περιλαμβάνει και προηγούμενους μήνες π.χ. τον Δεκέμβριο, το τέλος θα επιβληθεί κανονικά. 

Νέα αύξηση στα τσιγάρα

Από 50 λεπτά έως 1 ευρώ ακριβότερα, θα πληρώσουν το πακέτο οι καπνιστές, από το 2017.  Αυξάνεται ο ΕΦΚ στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού. Ο φόρος στον λεπτοκομμένο καπνό αυξάνεται από τα 156,70 στα 170 ευρώ/κιλό, ενώ ο αναλογικός, από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης. Από τις επιβαρύνσεις, δεν γλυτώνουν ούτε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, καθώς από το νέο έτος, ακριβαίνουν κατά 10 λεπτά, τα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων, ανά 1ml υγρού.

«Πικρός» ο καφές του 2017

Έως 25%, θα αυξηθεί η τιμή του καφέ στα ράφια των σούπερ μάρκετ από το νέο έτος. Και εδώ, έρχεται ειδικός φόρος κατανάλωσης από 2 έως 3 ευρώ/ κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και 4 ευρώ/κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ. Εκτιμάται ότι ο καφές στις καφετέριες θα έχει μία επιβάρυνση της τάξης των 10 με 20 λεπτών.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...