Φωτιά στην Ηλεία: Απειλούνται σπίτια, το διυλιστήριο και μία κατασκήνωση στα Κρέστενα

Σε κατάσταση πολιορκίας

Μεγάλη και επικίνδυνη η φωτιά στην Ηλεία με τα Κρέστενα να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Απόκοσμες εικόνες στην πόλη, με ένα σύννεφο μαύρου καπνού να έχει καλύψει τα πάντα…

Εξαιρετικά επικίνδυνη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Ηλεία και λίγο πριν τις 17:00 άρχισε να πλησιάζει προς τα Κρέστενα. Ζητήθηκε λίγο πριν τις 17:00 η προληπτική εκκένωσή της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, απειλούνται το διυλιστήριο, τα πρώτα σπίτια της περιοχής αλλά και μία κατασκήνωση σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έντολή για προληπτική εκκένωση δόθηκε και για το χωριό Γρύλλος καθώς και για την κατασκήνωση της Φρίξας. Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 15:30 το μεσημέρι στην περιοχή των Μακρισίων σε αγροτοδασική έκταση και πολύ γρήγορα πήρε διαστάσεις.

Ο δήμαρχος Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούχος τόνισε στο newsit.gr, πως έχει ζητηθεί από τους κατοίκους στα Κρέστενα να απομακρυνθούν από την πόλη, καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει και υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος.

Οι κάτοικοι στα Κρέστενα στην Ηλεία άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, με ολόκληρη την περιοχή όπως φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες, να έχει καλυφθεί από ένα μαύρο σύννεφο καπνού…

Στο ξεκίνημά της δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν εύκολα τα οχήματα της Πυροσβεστικής και ζητήθηκε η συνδρομή εναέριων μέσων που ήδη επιχειρούν. Μέσα σε λίγη ώρα η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους της περιοχής.

Αναλυτικά επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρου ενώ ρίψεις πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής. Οι δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται με τους Πυροσβέστες να προσπαθούν να ανακόψουν και στη συνέχεια να οριοθετήσουν τη μεγάλη φωτιά.

ΠΗΓΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...