Ενισχύσεις από Αθήνα, Άνδρο και Σύρο μεταβαίνουν στην Τήνο για την κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ανάμεσα στους οικισμούς Λυχνάφτια και Αγίας Βαρβάρας.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τέτοιας έκτασης, ώστε μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνονται για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι του οικισμού Λυχνάφτια και του οικισμού Αγία Βαρβάρα.

Επίσης, για προληπτικούς λόγους, σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι κάτοικοι του οικισμού Φέρο Χωριό σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

Ταυτόχρονα με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα για την πυρκαγιά στην Τήνο μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Αττική συμπεριλαμβανομένης και μιας ομάδας πεζοπόρου τμήματος της Α΄ ΕΜΑΚ καθώς επίσης 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Άνδρο και άλλοι 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Σύρο.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Νωρίτερα η Πυροσβεστική έχει εισηγηθεί την προληπτική εκκένωση των οικισμών Λυχνάφτια και Αγ. Βαρβάρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την τοπική ιστοσελίδα, έχει δοθεί προληπτικά εντολή εκκένωσης σε τρεις οικισμούς καθώς η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη, ενώ στη μάχη για τη φωτιά θα προστεθούν και δυνάμεις απο το νησί της Άνδρου.

Δυστυχώς οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cyclades24αποτελούν βασικό εμπόδιο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, να περιορίσει την πυρκαγιά.Στην περιοχή επιχειρούν 5 οχήματα με 10 άνδρες της Πυροσβεστικής, ενώ συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Τήνου, ιδιωτικά μηχανήματα έργου και αρκετοί εθελοντές.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...