Φωτιά στο δάσος της Δαδιάς: Άρχισε να βρέχει στον Έβρο

Το “δώρο” που περίμεναν όλοι από τον καιρό για τη φωτιά στον Έβρο, ήρθε λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Δευτέρας (25.07.2022). 

Η φωτιά στον Έβρο καίει εδώ και πέντε μέρες, προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή στο Εθνικό Πάρκο στο δάσος της Δαδιάς. Και ενώ τα εναέρια μέσα δεν μπορούσαν να σηκωθούν, με το πρώτο φως της μέρας, λόγω καιρού, ξαφνικά οι ουρανοί άνοιξαν και στην περιοχή άρχισε να βρέχει!  

Και σε ακόμη μια θετική εξέλιξη, λίγο μετά τις 09:00 το συντονιστικό ελικόπτερο έδωσε «πράσινο φως» για να αρχίσουν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο Mi8 και 2 τράκτορες.

Η μάχη για ακόμη μια νύχτα στον Έβρο για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη φωτιά ήταν τιτάνια. Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να περιορίσουν τη φωτιά, η οποία είχε αναζωπυρωθεί επικίνδυνα λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ με αποτέλεσμα να ζητηθεί, για δεύτερο νύχτα, η εκκένωση του χωριού Δαδιά. 

Οι άνεμοι όμως άλλαξαν, ο κίνδυνος για το χωριό απομακρύνθηκε και οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στη ζώνη Α1. 

Νωρίς το πρωί, η κατάσταση στα μέτωπα στα βορειοανατολικά προς Λυκόφως, στα βορειοδυτικά προς Δαδιά και στα δυτικά ήταν σαφώς καλύτερη. 

Στα νοτιοδυτικά είναι το μέτωπο στο πυκνό δάσος πριν από τη ζώνη Α1 του Εθνικού Πάρκου.

newsit.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...