Ρώσος κυβερνήτης – θρύλος στην πατρίδα του, Γιεβγκένι Κουζνετσόφ σκοτώθηκε μαζί με ακόμα τέσσερις πιλότους, όταν το πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200 συνετρίβη στην Τουρκία. Ο Κουζνέτσοφ ήταν ο κορυφαίος πιλότος των Beriev-200 στην Αρκτική.

Το αμφίβιο αεροσκάφος Beriev-200 συνετρίβη στη νότια επαρχία Marash της Τουρκίας το Σάββατο. Το αεροσκάφος μετέφερε πέντε Ρώσους στρατιωτικούς και τρεις Τούρκους αξιωματούχους όταν συνετρίβη στις πλαγιές βουνού.

Η σύγκρουση συνέβη αφού το αεροπλάνο είχε ρίξει φορτίο νερού σε πυρκαγιά σε δάσος. Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή. Ο ρωσικός στρατός έστειλε ομάδα ερευνητών για να κάνει αυτοψία στο περιστατικό.

Τουρκικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το αεροπλάνο ήταν υπό τη διοίκηση του Γιεβγκένι Κουζνετσόφ, βετεράνου πιλότου, ο οποίος υπηρέτησε για δεκαετίες στην αεροπορική υπηρεσία της χώρας.

Η παραγωγός ταινιών Nataliya Gugueva, η οποία σκηνοθέτησε ένα ντοκιμαντέρ για Ρώσους στρατιωτικούς πιλότους βασισμένο στη ζωή του Κουζνετσόφ, επιβεβαίωσε τον θάνατό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικαλούμενη πηγές της οικογένειας του πιλότου.

Τα συντρίμμια του ρώσικου αεροσκάφους στην Τουρκία/ AFP / Πρακτορείο Ειδήσεων Demiroren (DHA) / AFP
Ο Κουζνέτσοφ είχε πιλοτάρει πρόσφατα αεροσκάφη Beriev-200 στη ρωσική Αρκτική. Την περασμένη άνοιξη είχε προσγειωθεί στο Franz Josef Land, το βορειότερο κομμάτι γης του κόσμου.

Στο πλαίσιο της αποστολής της για επέκταση της παρουσίας της στην περιοχή της Αρκτικής, η Μόσχα σχεδιάζει να αναβαθμίσει ένα αεροδρόμιο έξω από το Μουρμάνσκ. Εκεί αναμένεται να αναπτυχθεί στόλος αεροσκαφών Be-200.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, δίνοντας εντολή στο υπουργείο Άμυνας να απονεμηθούν μεταθανάτια μετάλλια στους νεκρούς Ρώσους στρατιωτικούς.

πηγή: ethnos.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...