Στη Ναύπακτο βρέθηκε σήμερα το πρωί, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή την 450η επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας της Ναυπάκτου και τις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται.

Λίγο πριν τις 10.30 έφθασε στον Μητροπολιτκό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για τη δοξολογία,ενώ αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο ιστορικό Ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου όπου και ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η ρίψη στεφανιού στη θάλασσα της Ναυπάκτου.Ακολούθησε η ανακύρηξή της ως επίτημη δημότη του δήμου Ναυπακτίας έπειτα από τη σχετική απόφαση του είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο,τονίζοντας στο μήνυμά της ότι αποτελεί ξεχωριστή τιμή ώστε να είναι η ίδια δημότης αυτού του ιστορικού δήμου,σε μια ευτυχή για την ίδια συθγκυρία με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 450 ετών από την ιστορική Ναυμαχία.

Η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι η Ναύπακτος πέρα από το ένδοξο παρελθόν της,καλείται μέσω των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων σε θάλασσα και ενδοχώρα,να διαδραματήσει σημαντικό ρόλο ως τουριστικός προορισμός συμβάλοντας στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της,μέσω της βελτίωσης των υποδομών της.

Η ψηφιακή αναπαράσταση της Ναυμαχίας,ένα σημαντικό έργο προβολής και διαφύλαξης της ιστορικής γνώσης το οποίο ευχόμαστε μαζί με τις αναπλάσεις που συντελούνται,τα έργα αναστήλωσης των τειχών του λιμανιού και η χάραξη των νέων φυσιολατρικών διαδρομών στη Βαράσοβα,να κάνουν ακόμη περισσότερο λειτουργική στους επισκέπτες την πόλη της Ναυπάκτου.Ιδιαίτερη και η χαρά μου που από σήμερα μπορώ να νιώθω αυτή την πόλη και δικό μου σπίτι σημείωσε κλείνοντας η κ.Σακελλαροπούλου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...