Φωτό από τους δυο φίλους που έχασαν την ζωή τους σήμερα με το αεροσκάφος

Συγκλονίζει το Μεσολόγγι και την Αμαλιάδα η αεροπορική τραγωδία που εκτυλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος όταν μονοκινητήριο αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από το Αεροδρόμιο Μεσολογγίου συνετρίβη σε αυλή σπιτιού στο χωριό Χαριά της Ηλείας.

Ο Κώστας Καλογερογιάννης από το Μεσολόγγι ήταν λάτρης του αεραθλητισμού και παράλληλα είχε έντονη εθελοντική δραστηριότητα στην Ομάδα Έρευνας Διάσωσης Μεσολογγίου, συμμετέχοντας σε πολλές αποστολές της.

Με τον πιλότο και ιδιοκτήτη του αεροσκάφους τους συνέδεε η μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα

Ο Βασίλης  Πρεβεζάνος, υπεύθυνος της αερολέσχης Μεσολογγίου, από όπου και ξεκίνησε το μονοκινητήριο, μίλησε στο in.gr και έδωσε στοιχεία για το σχέδιο πτήσης του αεροσκάφους που συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας.

«Το μονοκινητήριο αεροσκάφος ήταν ιδιόκτητο και χρησιμοποιούσε την αερολέσχη για στάθμευση», εξηγεί ο κ. Πρεβεζάνος. Ιδιοκτήτης του αεροσκάφους ήταν ο πιλότος του, ο οποίος ήταν και δάσκαλος, παντρεμένος και από καθαρή ειρωνεία της τύχης έμενε και κοντά στο σημείο που συνετρίβη, στη Χαριά Ηλείας.

Ο Δημήτρης Βασιλείου, ήταν δάσκαλος, παντρεμένος με αστυνομικό που απέκτησαν δύο γιους. Έχει υπηρετήσει σε πολλά σχολεία του νομού και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ζούσε στην Αμαλιάδα.

Δεν πετούσε αρκετή ώρα

Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει, θα έκανε τη διαδρομή Μεσολόγγι – Φράγμα Πηνειού – Καρατούλα – Πύργος – Κατάκολο – Μεσολόγγι, με συνολική διάρκεια πτήσης 2,5 ώρες.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11:15 και λίγο αργότερα υπήρξαν και οι πρώτες αναφορές για την πτώση του, κάτι που σημαίνει ότι ήταν ακόμα στην αρχή της διαδρομή του.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστά τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους, κάτι που θα φανεί μετά τις έρευνες που θα γίνουν.

Στο σημείο όπου έπεσε το μικρό αεροπλάνο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Πετούσε συχνά πάνω από τη Χαριά

«Πολλές φορές πετούσε με το αεροπλάνο πάνω από την κοινότητα Χαριά, που ήταν και ο τόπος καταγωγής του, ο χειριστής του μονοκινητήριου αεροπλάνου που έπεσε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή μας», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της κοινότητας στο τοπικό συμβούλιο, Παναγιώτης Τσαπαρδώνης.

Σχετικά με τη στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου, ο Παναγιώτης Τσαπαρδώνης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «αρχικά είδαμε ένα καπνό και στην συνέχεια φωτιά, ενώ φθάνοντας στο σημείο αντικρίσαμε τα συντρίμμια του αεροπλάνου, το οποίο είχε πέσει σε μικρή απόσταση από σπίτι της κοινότητας».

Στην συνέχεια, προσθέτει, «μάθαμε ότι χειριστής του αεροπλάνου ήταν ο δάσκαλος που κατάγεται από το χωριό μας και ένα ακόμη άτομο, και δυστυχώς βρέθηκαν απανθρακωμένοι και οι δύο».

Μιλώντας για τον χειριστή του αεροπλάνου, ο Παναγιώτης Τσαπαρδώνης ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ «ότι πετούσε συχνά πάνω από την κοινότητα στην οποία είχε μεγαλώσει, αλλά τα τελευταία χρόνια έμενε στην Αμαλιάδα».

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Χωρίς αισθήσεις εντοπίστηκαν δύο άτομα μετά από πτώση μικρού αεροσκάφους

Νωρίς το μεσημέρι, σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, κινητοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για Έρευνα και Διάσωση μετά από ειδοποίηση για πτώση μικρού αεροσκάφους, εντός του οικισμού Χαριά Πύργου Ηλείας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα από την Π.Υ. Πύργου Ηλείας.

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους καθώς και δύο (2) άτομα εντός χωρίς αισθήσεις εντός του ανωτέρω οικισμού. Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις συνεχίζουν περαιτέρω έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...