Φόρος πολυτελείας και το 2012 – Οικονομικό 2013- με ξεχωριστό εκκαθαριστικό προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.

Auto

Οι διατάξεις για την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβιώσεως σε ΙΧ κυβισμού άνω των 1.929 κ.ε., αεροσκαφών και πισίνων θα έχει προγενέστερη εφαρμογή από το οικονομικό έτος 2013, αντί του 2014, σύμφωνα με το νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή.

Λόγω της αδυναμίας βεβαίωσης του φόρου πολυτελούς διαβίωσης με τον φόρο εισοδήματος στο ίδιο εκκαθαριστικό, ρυθμίζεται νομοθετικά η ξεχωριστή βεβαίωσή του, ειδικά για το οικονομικό έτος 2013.

Η σχετική αιτιολογική στο πολυνομοσχέδιο:

Λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων και υλοποίησης του προϋπολογισμού, κρίνεται σκόπιμο οι διατάξεις για την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης να έχουν προγενέστερη εφαρμογή από το οικονομικό έτος 2013, αντί του 2014 που είχε αρχικά προβλεφθεί. Επίσης, λόγω της αδυναμίας συνβεβαίωσής του με τον φόρο εισοδήματος στο ίδιο εκκαθαριστικό κατά το τρέχον οικονομικό έτος, ρυθμίζεται νομοθετικά η ξεχωριστή βεβαίωσή του ειδικά για το οικονομικό έτος 2013. «Ειδικά για το οικονομικό έτος 2013, εκδίδεται ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα από αυτό του υπολογισμού του φόρου εισοδήματος.».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...