Χάνει αστυνομικούς η Ήπειρος, ανησυχεί η Ακαρνανία

Η μετακίνηση μεγάλης αστυνομικής δύναμης από την Ήπειρο στον Έβρο προβληματίζει την Ακαρνανία. 250 αστυνομικοί από τα Γιάννινα, 120 από τη Θεσπρωτία κι άλλοι τόσοι περίπου από Άρτα και Πρέβεζα από σήμερα μετακινήθηκαν στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Θράκης.
Έτσι οι Νομοί Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας οι οποίοι σηκώνουν το βάρος της γειτνίασης με την Αλβανία απογυμνώνονται στην κυριολεξία και αυτό είναι που ανησυχεί την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας. Το ότι θα κληθεί αυτή και η Α.Δ. Αιτωλίας να σηκώσει επιπλέον βάρος στα νευραλγικά ζητήματα της διακίνησης ναρκωτικών και της λαθρομετανάστευσης Ως γνωστόν τα ελληνοαλβανικά σύνορα αποτελούν σταυροδρόμι ναρκωτικών και σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές καταγράφεται μεγάλη αύξηση στη διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας καταφθάνουν καθημερινά χιλιάδες μετανάστες.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ.Φώτης Ντζιμάνης, εκφράζει την ανησυχία του για το θέμα. « Η απόφαση για μετακίνηση μιας τόσο μεγάλης αστυνομικής δύναμης από την Ήπειρο και κυρίως από τους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας δημιουργεί τεράστια προβλήματα και στην περιοχή μας ,καθώς η Ακαρνανία θα κληθεί να αντιμετωπίζει σχεδόν όλα αυτά τα περιστατικά την στιγμή που ήδη δουλεύουμε οριακά και με πολλά κενά στις υπηρεσίες μας. Βεβαίως θα πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, με τον τρόπο που επιχειρείται όμως δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αφού δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα» αναφέρει.

Πηγή:agrinionews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...