Χάνουν και Ελλάδα και Γερμανία, όσο καθυστερεί η ρύθμιση του χρέους!

Αρνητικές συνέπειες και για Ελλάδα και για Γερμανία, έχει η καθυστέρηση της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τον νομπελίστας οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς! Η ώρα για το χρέος έχει φτάσει, και ο γνωστός οικονομολόγος, εκφράζει την ελπίδα ότι η επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην Ευρώπη και οι συναντήσεις του σε Αθήνα και Βερολίνο, θα συμβάλουν θετικά στις εν εξελίξει συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Όλοι ξέρουν ότι το χρέος της Ελλάδας χρειάζεται να αναδιαρθρωθεί, ακόμα και αν κάποιοι προσποιούνται ότι δεν θα γίνει. Αλλά αυτή η καθυστέρηση έχει μεγάλο κόστος, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τη Γερμανία, γιατί όσο καθυστερεί, τόσο το χειρότερο είναι για όλους. Επομένως ελπίζω ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα θα βοηθήσει στο να πειστεί η Γερμανία» είπε ε δήλωσή του στο ΑΠΕ, στο περιθώριο παρουσία στην  έκθεσης για τη μεταρρύθμιση του διεθνούς φορολογικού συστήματος.
  
Μάλιστα στην συνέχεια ο Αμερικανός, το πήγε ένα βήμα πιο πέρα, ασκώντας  κριτική στη Γερμανία για τον «αποτυχημένο» τρόπο με τον οποίο οι πολιτικοί αντιμετώπισαν την κοινή γνώμη στο ζήτημα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες στη συζήτηση για το χρέος.

«Μακάρι να μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό μπορεί να αλλάξει χάρη στον Ομπάμα», είπε για να συμπληρώσει ότι  οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής παίζουν και θα συνεχίσουν να παίζουν τον ρόλο  του  έντιμου διαμεσολαβητή κάτι που όπως θυμόμαστε έγινε το 2015.

Μετά τις εκλογές,  οι ΗΠΑ έχουν νέο πρόεδρο, τον  Ντόναλντ Τραμπ και ο διάσημος οικονομολόγος τοποθετείται με επιφυλακτικότητα. “Κανείς έχει την εντύπωση ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση λειτουργεί με λογικές συνδιαλλαγής, ότι δηλαδή εάν δεν έχει να κερδίσει κάτι, δεν κάνει τίποτα. Οπότε η έννοια της αλληλεγγύης και της ανησυχίας δεν δείχνει ότι μπορεί να κινητοποιήσει την κυβέρνηση Τραμπ σε οτιδήποτε”, δήλωσε κλείνοντας ο νομπελίστας οικονομολόγος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...