Χαλάρωση των Capital Controls στο πρώτο 15μερο του Ιουλίου θέλουν οι τράπεζες

Η δόση των 8,5 δις, φέρνει χαλάρωση στα Capital Controls

 Όλο και πιο κοντά έρχεται μία νέα χαλάρωση των Capital Controls! Το θέμα «σιγοψήνεται» εδώ και καιρό στους κόλπους του τραπεζικού συστήματος που θέλει μία έστω και μικρής χαλάρωσης, ώστε να στείλει το σωστό μήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα για τις τράπεζες και να κερδίσει πίσω λίγο από την χαμένη εμπιστοσύνη.

Όπως έχει γράψει η kontranews, στο τραπέζι των συζητήσεων, βρίσκεται η πρόταση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα,  βρίσκει θετική ανταπόκριση από τις αρχές εντός και εκτός Ελλάδος. Τώρα, μετά την συμφωνία του Eurogroup στο Λουξεμβούργο υπάρχει η κατάλληλη συγκυρία για μείωση των αυστηρών ελέγχων ώστε να ανασάνει η αγορά και ειδικά οι εξωστρεφείς επιχειρήσεις.

Ο καλύτερος χρόνος, θεωρείται το πρώτο 15θήμερο του Ιουλίου, όπου θα γίνει η εκταμίευση της πρώτης υπό-δόσης των 7,7 δις ευρώ, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM). Το πιθανότερο σενάριο, προβλέπει αύξηση του μηνιαίου ορίου στα 1.800 – 2.000 ευρώ από 1.680 ευρώ που είναι σήμερα.. 

Επίσης, σημαντική αλλαγή είναι ότι θα δοθεί στους πελάτες των τραπεζών η δυνατότητα να κάνουν ανάληψη όλου του μηνιαίου ορίου μία φορά τον μήνα όχι σε δύο 15θήμερα όπως είναι σήμερα. Στις αλλαγές που εξετάζονται είναι να επιτραπεί και πάλι το άνοιγμα νέου λογαριασμού, όπως και η προσθήκη συνδικαιούχου στους ήδη υφιστάμενους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/289738-CHalarose-ton-Capital-Controls-sto-proto-15mero-toy-Ioylioy-theloyn-oi-trapezes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...