Χαλικοστρώσεις στην Χάλκεια…Φωτογραφίες και βίντεο από την αγία Τριάδα στην Άνω Βασιλική.

Ένα θέμα που συζητιέται ακόμα και πολύ περισσότερο αναμένεται την Τρίτη 29 Νοέμβρη στο Δημοτικό συμβούλιο. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Ο επικεφαλής της Δημοτικής Ενότητας Αντρέας Κοτσανάς έκανε καταγγελία πριν λίγες ημέρες θεωρώντας πως  οι αμμοληψίες είναι παράνομες και δεν υπάρχουν οι αδειοδοτήσεις  για να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια ο Δήμος Ναυπακτίας. Μετά την καταγγελία οι εργασίες σταμάτησαν αμέσως ακολουθώντας έντονη αντιπαράθεση στο προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο. 

Ο Αντιδήμαρχος Χάλκειας Νίκος Χαλαζιάς στην εκπομπή Διαγωγή Κοσμία του Βαγγέλη Καρανικόλα στο ραδιόφωνο του Lepanto δήλωσε τα εξής: Ότι στην περιοχή υπήρχε έτοιμο υλικό δεν χρειάστηκε να σκάψουν και να βλάψουν το περιβάλλον πήραν άδεια από τον ιδιοκτήτη και πήραν το χαλίκι. Ο κ. Χαλαζιάς δηλώνει πως ο κ. Κοτσανάς τους είχε προειδοποιήσει για την καταγγελία λέγοντας πως  είναι φρουρός της νομιμότητας και θα προβεί στην καταγγελία. Συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος τόνισε πως δεν υπήρξε ούτε κατά γράμμα ούτε κατά πνεύμα  παραβίαση του νόμου. Σε ερώτηση του Βαγγέλη Καρανικόλα αν χρειαζόταν κάποια άδεια ο κ. Χαλαζιάς απάντησε πως δεν το κοιτάξανε θεωρώντας πως δεν οι ενέργειες που έγιναν δεν βλάπτουν το περιβάλλον. Επίσης ο κ. Χαλαζιάς είπε πως η Δημοτική αρχή δεν περίμενε πως θα υπήρχαν σύμβουλοι που θα αντιτάσσονταν ποτέ σε κάτι που έχουν ανάγκη οι πολίτες. Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Lepanto.

Το nafpaktianews επισκέφτηκε την εν λόγο περιοχή όπου έγιναν οι αμμοληψίες.Δείτε το βίντεο:

Παραθέτουμε τις παρακάτω ερωτήσεις προς όλους:

1)Νομιμοποιήστε κ. Αντιδήμαρχε από το συγκεκριμένο χώρο να παίρνετε υλικά για την χαλικόστρωση;

2)Υλικό χαλικόστρωσης παρέλαβε και ο πρόεδρος της τοπική κοινότητας Αντιρρίου;

3)Υπάρχει περιβαλλοντική  μελέτη και ποιο είναι πρόβλημα  δημιουργήθηκε από την παράνομη αμμοληψία στο περιβάλλον;

Θεωρούμε πως το έργο των χαλικοστρώσεων είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής. Αυτό όμως δεν σας νομιμοποιεί ώστε να παίρνετε πρώτη ύλη από μια περιοχή χωρίς να εξασφαλίζετε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.

Να σας θυμίσουμε τι είχε πει ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Μπουλές στην γενική συνέλευση στο Τρίκορφο Ναυπακτίας σε ερώτηση  κατοίκου του Τρικόρφου για την εκμετάλλευση του ποταμού Ευήνου. Δείτε το βίντεο:

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...