Χαρίτσης: Χρειάζεται γρήγορη διευθέτηση του χρέους

Χαρίτσης: Η λύση για το χρέος, απαραίτητη συνθήκη για να αντιστρέψουμε την τάση αποεπένδυσης στην οικονομία

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΑΠΟΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – Η 5η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Την άποψη ότι ο οδικός χάρτης για τη ρύθμιση του χρέους “αποτελεί και την απαραίτητη συνθήκη για να προχωρήσουμε παρακάτω, να αντιστρέψουμε την τάση αποεπένδυσης στην ελληνική  οικονομία” διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός  ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στον real fm για τη διαπραγμάτευση, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε πως η 5η Δεκεμβρίου, παραμένει η πολύ σημαντική ημερομηνία που θα πρέπει να προχωρήσει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Όπως ανέφερε: “η  5η  Δεκεμβρίου είναι ένας χρονικός στόχος. Η διαδικασία της αξιολόγησης να κλείσει πολύ σύντομα, να μην έχουμε τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία για το χρέος και να καταλήξουμε στην ένταξη της ποσοτικής χαλάρωσης”.

Στο σημείο αυτό μάλιστα, εξήγησε ότι η θέση της κυβέρνησης για τα εργασιακά είναι σαφής. “Εμείς μιλάμε για επαναφορά στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και νομίζουμε ότι θα βρούμε ευήκοα ώτα”, σημείωσε, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει αναζητήσει ήδη πολιτική λύση με ευρωπαϊκές συμμαχίες.

Αναφερθείς τέλος στα θέματα του χαρτοφυλακίου του, τόνισε πως σκοπός είναι να μοχλεύσει όλους τους διαθέσιμους πόρους που έχει στη διάθεσή της και ανέφερε πως “προχωρούμε στην ενεργοποίηση του ταμείου συμμετοχών για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και του ‘νέο εξοικονομώ΄ που  σημαντικό εργαλείο για τον κατασκευαστικό κλάδο”.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...