«Χαστούκι» Ντράγκι στο Βερολίνο, το QE παραμένει!

«Όχι» Ντράγκι, στην προσπάθεια των Γερμανών, να κλείσουν το «φτηνό χρήμα»!

Θετική εξέλιξη για την Ελλάδα – Περισσότερο φτηνό χρήμα, λέει ο Ντράγκι!

Ντράγκι: Το Ευρώ είναι μη αναστρέψιμο!

Ο Μάριο Ντράγκι δίνει «μάχη» για το ευρώ, ενώ στην Ελλάδα, δίνουμε μάχη για το τελευταίο μας ευρώ!

 Με το «μαχαίρι στα δόντια» ο Μάριο Ντράγκι, παλεύει να κρατήσει ζωντανό το πρόγραμμα της Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE), κόντρα στις γερμανικές προσπάθειες για ακύρωσή του!  Η Ευρωζώνη δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο που θα ήθελε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να ξεκινήσει να αποσύρει τη νομισματική στήριξη, παρά τις επιτυχίες της νομισματικής πολιτικής, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, από τη Φρανκφούρτη.

 Οι Γερμανοί ποτέ δεν ήθελαν την αυξημένη ρευστότητα, γιατί δίνει θάρρος  στον ευρωπαϊκό νότο. Οι Γερμανοί και οι συν αυτώ, «παρατρεχάμενοι», της βόρειας Ευρώπης, κάνουν ότι μπορούν για να κόψουν τη ανάσα ρευστότητας προς τον νότο. Με την άνοδο του πληθωρισμού στο 2%, οι Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Γερμανός ΥΠΟΙΚ) και Γενς Βάιντμαν (Διοικητής Μπούντεσμπανκ) νόμισαν ότι βρήκαν την ευκαιρία που έψαχναν για να κλείσουν το πρόγραμμα και μάλιστα πριν μπει μέσα η Ελλάδα, που το έχει ανάγκη!

Το γερμανικό «μπλοκ» χρησιμοποιεί την δικαιολογία του Πληθωρισμού, για να στερήσει από την Ελλάδα την ρευστότητα! Αφού μοίρασαν το χρήμα σε όλα τα άλλα κράτη εκτός από εμάς, τώρα, θέλουν να μας κλείσουν την στρόφιγγα της ρευστότητας, γιατί αν τους έχουμε ανάγκη για την δόση, δεν θα μπορούν να μας εκβιάζουν!

Όμως ο Ιταλός μεγαλοτραπεζίτης, ξεκαθάρισε εχθές, ότι «δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για μια πειστική ανοδική τάση στον πληθωρισμό» και ότι «η πολύ σημαντική νομισματική στήριξη αποτελεί προϋπόθεση για την επιστροφή των τιμών σε επίπεδα κοντά, αλλά κάτω από το 2%».

 Σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι, η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ έχει στεφθεί με επιτυχία σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι από το 2015 η πραγματική ανάπτυξη του ΑΕΠ είναι σταθερή μεταξύ 0,3% και 0,6% από τρίμηνο σε τρίμηνο, το οικονομικό κλίμα σκαρφάλωσε το Φεβρουάριο στο υψηλότερο σημείο από το 2011, ενώ ο σύνθετος δείκτης PMI για την οικονομική δραστηριότητα επίσης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011. Την ίδια στιγμή η ανεργία έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο σημείο από το Μάιο του 2009.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «η ανάκαμψη διευρύνθηκε σε όλους τους τομείς της οικονομίας και σε όλες τις χώρες. Ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού δεν υπάρχει πλέον. Οι χρηματοδοτικές συνθήκες βελτιώνονται διαρκώς, τα κόστη δανεισμού για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά υποχωρούν, ενώ αυξάνεται η ζήτηση για δάνεια».

Μετά τις επιθέσεις που δέχεται από τις ΗΠΑ, για το ευρώ, ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρώπης, ξεκαθάρισε ότι το ενιαίο νόμισμα «είναι μη αναστρέψιμο (…) είναι ο πυλώνας για να επιβιώσει και να ευημερεύσει η ενιαία αγορά και να αυξηθεί ο πλούτος των κρατών μελών (…) Χωρίς ενιαία αγορά δεν υπάρχει Ε.Ε.» επεσήμανε στη συνέχεια.

Οι εντάσεις στην παγκόσμια σκακιέρα της νομισματικής πολιτικής, έχουν αυξηθεί, ιδιαίτερα μετά την εκλογή Τραμπ. Ο Ιταλός, τόνισε ότι «ιδίως σήμερα με την αύξηση των γεωπολιτικών κινδύνων, με την τρομοκρατία και το μεταναστευτικό, το ευρώ είναι το κανάλι για αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών – μελών».

«Το ευρώ είναι εδώ για να μείνει», ξεκαθάρισε για να προσθέσει ότι  ακόμα και κατά τη διάρκεια της κρίσης τρεις χώρες εντάχθηκαν στην Ευρωζώνη, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωβαρόμετρου πάνω από το 70% των πολιτών τάσσονται υπέρ του ενιαίου νομίσματος. «Αυτό που πρέπει να ρωτάμε είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε το ευρώ πιο δυνατό και ανθεκτικό σε μια κρίση», είπε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/274318-CHastoyki-Ntragki-sto-Berolino-to-QE-paramenei ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...