Χορευτική παράσταση “Animal Skin” στα πλαίσια του έργου La Bottega II

Χορευτική παράσταση “Animal Skin” στα πλαίσια του έργου La Bottega II

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επιδιώκοντας την ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, στηρίζοντας τον θεατρικό τομέα και στοχεύοντας στην όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη μεταφορά στο κοινό των διαφορετικών πολιτιστικών και καλλιτεχνικών στοιχείων των Ελλήνων και Ιταλών δημιουργών, υποδέχεται σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, την τρίτη κατά σειρά παραγωγή που συγχρηματοδοτείται από το έργο La Bottega II, και σας προσκαλεί να την παρακολουθήσετε τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 στο Θέατρο Απόλλων στις 21.30.

Πρόκειται για την ιταλική χορευτική παράσταση “Animal Skin”, μία παραγωγή  του Factory Compagnia Transadriatica σε σκηνοθεσία Antonio Carallo, με τους Patricia Bateira, Antonio Carallo και Valentino Ligorio.

Η παράσταση εστιάζει στις σωματικές δράσεις του ανθρώπινου σώματος που αποτελείται από μύες και σάρκα και  αιχμαλωτίζεται  σε πλήρη δράση, αναδεικνύοντας  με αυτό τον τρόπο τη δύναμη και αποκαλύπτοντας την ευπάθειά του. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα καταστολής, χειρονομίες και κινήσεις του σώματος ελέγχονται από φιγούρες που δύσκολα γίνονται αντιληπτές, δημιουργώντας ένα συνειδητό ‘κενό’. Οι ανθρώπινες ζωές μέσα από τη δραματική αναπαράσταση και την απόσταση που δημιουργούν οι μηχανισμοί του θεάτρου.

Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Διασυνοριακού Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013» και το έργο La Bottega delle Voci – Centro di Produzione Teatrale II, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (με προηγούμενη τηλεφωνική κράτηση θέσης στο τηλ. 2610 273613, 11.00.-13.00 & 18.00-21.00).

Συνολικά τέσσερα Θέατρα και πέντε Θεατρικές Παραγωγές θα φιλοξενηθούν και στις δυο χώρες παρέμβασης, Ελλάδα και Ιταλία με τον Μάιο και τον Ιούνιο να ακoλουθούν στην Πάτρα οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας ‘Ασκήσεις Ετοιμότητας’ και του Θεάτρου Τσι Ζακύνθου ‘Αντιγόνη του Μπρεχτ’.

Το έργο La Bottega delle Voci – Centro di Produzione Teatrale II, στοχεύει στην ενίσχυση της διασυνοριακής πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας και να αποτελέσει μία ολοκληρωμένη προσπάθεια αποτελεσματικής καταγραφής και προώθησης των θεατρικών και πολιτιστικών δομών και υπηρεσιών των περιοχών παρέμβασης.

Οι φορείς που συνθέτουν το εταιρικό σχήμα του έργου και από κοινού δουλεύουν για την ανάδειξη της πολιτιστικής κουλτούρας και την προαγωγή των συνεργασιών για την κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη είναι: Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Επικεφαλής), ο Συνεταιρισμός Κρατικού Θεάτρου της Απουλίας, η Περιφέρεια Απουλίας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Περιφέρεια Ηπείρου, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και το Θέατρο τσι Ζάκυνθος – Αυλαία Τέχνης.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...