Χρέος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ναυπακτίας είναι να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα μνημόνια.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η στρατηγική των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων εξειδικεύεται στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης, η οποία ως κομμάτι του κρατικού μηχανισμού αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στην πράξη αυτό συνεπάγεται την επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών μέσω της υπερφορολόγησης της διευρυμένης λεγόμενης ανταπόδοσης, τις ιδιωτικοποιήσεις που αγκαλιάζουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που έχει ανάγκη η λαϊκή οικογένεια και τις οποίες μάλιστα έχουν πληρώσει μέσω της άμεσης και έμεσης φορολογίας, όπως καθαριότητα, νεκροταφεία, υπηρεσίες ύδρευσης, παιδικοί σταθμοί, δραστηριότητες αθλητισμού, πολιτισμού κ.α.

Από τη στιγμή που η κρατική χορήγηση προς τους Δήμους της χώρας μειώνεται κατά 220 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017.

Από τη στιγμή που εντέλλεται η Τοπική Διοίκηση να αυξήσει τέλη, φόρους και ανταποδοτικά με στόχο να υπάρξει πλεόνασμα απ΄την Τοπική ΔΙοίκηση να ανέλθει στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Από τη στιγμή που ζητάει ξανά το Υπουργείο Οικονομικών τα οικονομικά στοιχεία των ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού και των οικονομικών προσώπων.

Και όλα αυτά στα πλαίσια της δημοσιονομικής πειθαρχίας των Δήμων σαν φορέας της γενικής κυβέρνησης.

Ο Δήμος Ναυπακτίας μπροστάρης στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής αντί να προχωρήσει σε μείωση και κατάργηση τελών και φόρων για τις ευπαθείς και να στηριχθούν οι φτωχοί και άποροι, προχωρά στη δέσμευση των τραπεζικών λογαρισμών των δημοτών και κατασχέχσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα να αφήσουν χωρίς φαγητό στο γιορτινό τραπέζι τους δεσμεύοντας και τις πενιχρές οικονομίες που έχουν στις Τράπεζες τσουβαλιάζοντας τους οφειλέτες προς το Δήμο.

Καλούμε το λαό της Ναυπακτίας να δημιουργήσει κίνημα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές και της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης.

Να απαιτήσει ζωή με αξιοπρέπεια σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Χρέος της Δημοτικής Αρχής είναι να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα μνημόνια.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...