Χρήστος Γκόρτσος: Το τραπεζικό σύστημα, δεν ήταν η αιτία της κρίσης στην Ελλάδα

Αλλαγή σκυτάλης στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Ο φόρτος του ακαδημαϊκού του έργου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι ο λόγος, για την αποχώρηση του Καθηγητή Χρήστου Γκόρτσου, από την θέση του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, μετά από 26 χρόνια συνεργασίας. Νωρίτερα, με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΕΤ, ορίστηκε νέα Γενική Γραμματέας η Καθηγήτρια Χαρούλα Απαλαγάκη. Μία αλλαγή σκυτάλης, η οποία θα γίνει την 1η  Μαρτίου.

Ο καθηγητής  Δημοσίου Οικονομικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε δήλωσή του, τόνισε ότι «την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους αποχωρώ από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) μετά από 26 χρόνια διαρκούς συνεργασίας, τα τελευταία 17 (σχεδόν) από τα οποία έχοντας διατελέσει Γενικός Γραμματέας της. Ο λόγος της αποχωρήσεώς μου συνδέεται αποκλειστικά με το φόρτο του ακαδημαϊκού έργου που έχω αναλάβει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με το οποίο και θα απασχοληθώ σε πλήρη βάση».

Μετά από 26 χρόνια, ο ίδιος εξέφρασε τις «θερμότατες τις ευχαριστίες μου στις Διοικήσεις των τραπεζών που με τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια με την εμπιστοσύνη τους και στα ικανότατα τραπεζικά στελέχη με τα οποία συνεργάστηκα και συνδιαμορφώσαμε τις θέσεις του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπως αυτές διατυπώθηκαν από τα καταστατικά όργανα της ΕΕΤ. Ιδιαίτερες είναι οι ευχαριστίες μου και στους πολύτιμους συνεργάτες μου στη Γενική Γραμματεία της ΕΕΤ, η συνδρομή των οποίων ήταν καθοριστική για την ποιότητα του έργου που επιτελέστηκε από την ΕΕΤ κατά τη διάρκεια της θητείας μου».

Τονίζοντας ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, δεν υπήρξε η αιτία της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αλλά υπέστη  τις αρνητικές συνέπειές της, ο ίδιος ευχήθηκε «να κατορθώσει να εξέλθει με επιτυχία το συντομότερο δυνατόν από τη δυσμενή συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία 7 χρόνια και να μπορέσει, με την καθοριστική συνδρομή της ΕΕΤ ως φορέα εκπροσωπήσεώς του, να επιτελέσει εκ νέου και αποτελεσματικά τον βασικό σκοπό του: μοχλό αναπτύξεως της ελληνικής οικονομίας».

Προς τη διάδοχό του, Καθ. Χαρούλα Απαλαγάκη, ευχήθηκε «να έχει μια λαμπρή πορεία στη νέα της θέση, ακολουθώντας το παράδειγμα των προκατόχων μου και συνεχίζοντας το δικό της ήδη καταξιωμένο έργο».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...