Χρηματοδότηση των εργαστηρίων του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» από το σύνδεσμο «Vinci» μέσω των «Πυλώνων Αλληλεγγύης»

Από τον πρώτο καιρό της σύστασης της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων “ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ” μας είχε δηλωθεί με σαφήνεια από τους υπεύθυνους της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., ότι πέρα από τη βοήθεια που η ίδια η εταιρεία προτίθετο να προσφέρει, θα καταβαλλόταν και προσπάθεια για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος του γαλλικού ομίλου VINCI, κυρίου μετόχου της αναδόχου της Ζεύξης.

 Περίπου ένα χρόνο μετά ιδρύθηκε το ελληνικό παράρτημα του φορέα υποστήριξης δράσεων κοινωνικής ενσωμάτωσης της VINCI (Fondation VINCI) που θα δραστηριοποιείται στο εξής στη χώρα μας υπό την επωνυμία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ VINCI.   

 Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ VINCI με πάνω από 800 δράσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης – σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικές οργανώσεις – αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που προωθούν την επαγγελματική ένταξη των ατόμων που έχουν αποκλεισθεί από την εργασία, βοηθώντας τους να αποκτήσουν κατάρτιση και αλλά και τα προσόντα τα οποία αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρεση ή την διατήρηση μιας θέσης εργασίας.

 Έτσι μετά από αίτημα του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» προς το Σύνδεσμο VINCI και ενώ ακολούθησε αξιολόγηση του έργου μας και καταγραφή των αναγκών μας, ο Σύλλογός μας υπήρξε ένας από τους δύο φορείς-μέλη των “Πυλώνων Αλληλεγγύης” που προεπελέγησαν για χρηματοδότηση. Στην περίπτωσή μας χρηματοδότησε μέρους των εργασιών διαμόρφωσης των Εργαστηρίων και του Κέντρου Ημέρας.

 Το ότι ο Σύλλογός μας ήταν μέσα στους δύο πρώτους κοινωνικούς φορείς που επιλέχτηκαν για υποστήριξη από τη  VINCI στην χώρα μας είναι κάτι ιδιαίτερα τιμητικό για μας, αφού υπογραμμίζει την αναγνώριση του έργου μας. Για το σκοπό αυτό δε πραγματοποιήθηκε πέρσι εκδήλωση σε ξενοδοχείο της Αθήνας παρουσία Ελλήνων και Γάλλων ανθρώπων της VINCI, του Συλλόγου «ΑΛΚΥΟΝΗ» καθώς και του Οικοτροφείου “ΙΡΙΣ” Ρίου, που επίσης προεπελέγη, ενώ ακολούθησε πριν από λίγες μέρες επίσκεψη των Παναγιώτη Παπανικόλα Προέδρου του «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ VINCI», Γιάννη Φρέρη Συντονιστή της Εισηγητικής Επιτροπής του «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ VINCI» και Νικολάου Δούρου Αναδόχου Προγράμματος Συνδέσμου VINCI στον Σύλλογο ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» στο Κέντρο Ημέρας του Συλλόγου μας προκειμένου να δουν από κοντά τις εργασίες που έγιναν στο χώρο, αλλά και το πώς απασχολούνται τα άτομα με αναπηρία μέσα στα εργαστήρια.

 Από την πλευρά μας δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε το «ΣΥΝΔΕΣΜΟ VINCI» αλλά και τους “ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ” για την τόσο σημαντική βοήθεια που θα μας προσφέρουν τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.     



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...