Χριστούγεννα με πόνο και οδύνη

Χριστούγεννα με πόνο και οδύνη
Η προσδοκία της έλευσης των Χριστουγέννων , συνδυαζόμενη με χαρά,   αισιοδοξία, οικογενειακή ατμόσφαιρα, παρά την τραγικότητα της οικονομικής κατάστασης, δίδει έναν τόνο ανατροπής.
       
  Όλοι οι πολίτες δραστηριοποιούνται, παράγουν πολιτισμό, προσφέρουν από το υστέρημά τους, συμπονούν τους αδύναμους συμπολίτες  τους.

          Ενωμένοι όλοι , συγκεντρώνονται –παραμερίζοντας προσωπικές διαφορές- στις γειτονιές, ψήνουν, χορεύουν, τραγουδούν, κερνάνε.
         
Παραμερίζοντας τους μεσάζοντες πουλάνε τα προϊόντα τους μέσα από μια υποδειγματική οργάνωση, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες περί
αποτυχίας της  προσπάθειας.

           Η λυσσώδης επίθεση των πολιτικών ενάντια στον λαό , πέρα από τις ατέρμονες διαπιστώσεις, βρίσκει αντίσταση από την συσπείρωση των Ελλήνων πολιτών, που αντιστέκονται σθεναρά, δημιουργούν αποτελεσματικά, διεκδικούν το δικαίωμα στην μοναδική ζωή τους.

           Οι μεγάλες διαφορές-οικονομικές, κοινωνικές, επαγγελματικές- φαίνεται να μικραίνουν και όλοι μας βιώνουμε μια πρωτοφανή παρακμή, με αποτέλεσμα την εξάλειψη  η τον περιορισμό της ζήλειας και του φθόνου.

            Οι συζητήσεις για τις δυσκολίες επιβίωσης των ανθρώπων που τους βρίσκουν σύμφωνους όλους, όπως και ο αφορισμός των πολιτικών, είναι το έναυσμα για μία κοινωνική έκρηξη, με ποιοτικά στοιχεία της την τιμωρία των ενόχων, την εκλογή έντιμων και άφθαρτων εκπροσώπων, την ορθολογική διαχείριση των οικονομικών της χώρας.
             
Η γέννηση του Χριστού σημαίνει επίσης και την δημιουργία ελπίδας για την βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας. Η γέννηση του Χριστού μας δίνει την δύναμη και το θάρρος να προσπαθήσουμε να παραμερίσουμε ό,τι κακό έχουμε και να βελτιωθούμε σαν άνθρωποι.

               Κάτι ασφαλώς δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο.-

ΤΟΥ   ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΟΜΙΚΟΥ- ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ- τ. ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΚΕΨΕΙΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...