Χριστούγεννα στις Βαλτικές Χώρες (ΦΩΤΟ)

Χριστούγεννα στις Βαλτικές Χώρες (ΦΩΤΟ)

Σίγουρα οι Βαλτικές χώρες, δηλαδή η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία δεν είναι οι πρώτες που σας έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτεστε μέρη όπου θα θέλατε να βρεθείτε την εορταστική αυτή περίοδο. Ωστόσο μόλις δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες ίσως αναθεωρήσετε! Σα βγαλμένες από παραμύθι με τη νοσταλγία του παρελθόντος να αποτυπώνεται στα κτήρια και τους στολισμούς, η καθεμιά από αυτές διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στις πιο όμορφους χριστουγεννιάτικους προορισμούς! 
 
Εσθονία – Ταλλίν

Μπορεί αυτή η φωτογραφία από το Ταλλίν, την πρωτεύουσα της Εσθονίας, να μοιάζει προϊόν φωτομοντάζ, όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινή! Τα θαυμάσια διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το καρουζέλ καθώς και τα δεκάδες φωτισμένα ξύλινα σπιτάκια στην Χριστουγεννιάτικη αγορά στην Town Hall Square συνθέτουν μια εικόνα μαγική. Εκεί μια μεγάλη σκηνή στην οποία καλλιτέχνες τραγουδούν και χορεύουν, όμορφα σουβενίρς, λευκά είδη από λινό μιας και οι Βαλτικές χώρες φημίζονται γι’ αυτό, τοπικά φαγητά αλλά και άφθονο ζεστό κρασί και ρούμι, θα σας εντάξουν για τα καλά στο γιορτινό πνεύμα. Και όλα αυτά, οδήγησαν μάλιστα, τη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Ταλλίν να αναδειχθεί από το European Best Destinations, ως η καλύτερη Χριστουγεννιάτικη Αγορά για το 2018!

Ένα δεύτερο βήμα προκειμένου να αισθανθείτε το κλίμα των εορτών στην μικρότερη χώρα από τις τρεις Βαλτικές, είναι να παρακολουθήσετε μια Εσθονική Χριστιανική συναυλία.  Διάσημοι Εσθονοί καλλιτέχνες συνήθως σε ζευγάρια, περιοδεύουν σε εκκλησίες ανά την χώρα και τραγουδούν γνωστά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.  
Kαι επειδή καλώς ή κακώς αυτή η περίοδος συνοδεύεται και με πολύ φαγητό, ένα τρίτο βήμα για να κάνετε «σωστά» Εσθονικά Χριστούγεννα, είναι να δοκιμάσετε “τα λουκάνικα αίματος”. Μπορεί να σας φανούν περίεργα στη γεύση, όμως οι ντόπιοι τα αγαπούν και τα συνοδεύουν με ξινολάχανο και σάλτσα κόκκινου μύρτιλου! 

φφδδδδδδδδδδδσ

Λετονία- Ρίγα 

Φτάνοντας στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας, αφήστε τις μυρωδιές από τα ψημένα αμύγδαλα και το μπράντι να σας «παρασύρουν» στο κέντρο της πόλης και στην πλατεία Domα laukums. Eκει θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μεταξύ άλλων, το μαύρο βάλσαμο στην πιο αυθεντική του μορφή, με 45% αλκοόλ. Η χριστουγεννιάτικη αγορά αποτελείται από μια μεγάλη γκάμα χειροτεχνιών από αρωματισμένο ξύλο και μιας και το κρύο στις Βαλτικές χώρες είναι τσουχτερό, τι καλύτερο από τα Λετονικής παραγωγής «γάντια χωρίς δάκτυλα». Για όταν πεινάσετε, σας περιμένουν παραδοσιακές λιχουδιές, όπως γκρίζο μπιζέλι και μπέικον. 
Μύθοι θέλουν το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο να στήνεται στην Παλαιά Πόλη της Ρίγας το 1510. Βέβαια, η Εσθονία διεκδικεί αυτή την πρωτιά, με τον ισχυρισμό πως στο Ταλλίν τοποθετήθηκε το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο το 1411.

δφσγδφγδ

Λιθουανία – Βίλνιους 

Με χιλιάδες φωτάκια είναι στολισμένη η Cathedral Square στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο με θέμα το χρόνο και μια αγορά γεμάτη με γλυκιές και αλμυρές «αμαρτίες» περιμένουν μικρούς και μεγάλους. Κοσμήματα και διακοσμητικά από κεχριμπάρι, μάλλινα σκουφιά αλλά και πολλά…αγγελάκια, το σύμβολο της χώρας, απαρτίζουν όσα μπορείτε να βρείτε τόσο στην κεντρική πλατεία, όσο και σε μια δεύτερη αγορά που έχει στηθεί μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης. 
Οι ντόπιοι αν και εσωστρεφείς άνθρωποι, τόσο που κάποιες φορές δείχνουν αγενής, τώρα φορούν ένα «γιορτινό» χαμόγελο, και απολαμβάνουν ένα ποτήρι ζεστό κρασί με μπαχαρικά. «Κάθε παιδί στη Λιθουανία ξέρει ότι τα μεσάνυχτα της Παραμονής Χριστουγέννων, τα ζώα μπορούν να μιλήσουν στη γλώσσα των ανθρώπων» μας λέει η Laura Tauraite, η οποία ζει και σπουδάζει στο Βίλνιους. Κρατώντας ένα ρόφημα ζεστής σοκολάτας στο χέρι, από εκείνες που μπορείς να φας και με κουταλάκι, μας αποκαλύπτει τις Λιθουανικές παραδόσεις για τις εορταστικές αυτές ημέρες.
 «Στο Λιθουανικό τραπέζι την Παραμονή Χριστουγέννων, πρέπει να υπάρχουν 12 φαγητά, για να συμβολίζουν τους μήνες του ερχόμενου έτους.» Ωστόσο, η Laura γελώντας, επισημαίνει πως κάποιοι μετράνε ακόμη και το χυμό σαν ένα πιάτο φαγητού αφού είναι δύσκολο να καταναλώσουν 12 φαγητά σε ένα βράδυ. 
«Από παλιά πιστεύεται πως αν κάποιος κάνει δουλειές την Παραμονή Χριστουγέννων και τα Χριστούγεννα, θα έχει κακή τύχη!» μας λέει και μας κλείνει το μάτι. 
Μπορείτε, λοιπόν, να ακολουθήσετε και εσείς αυτό το παράδειγμα. Ξεχάστε για λίγο το πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα, δείτε αυτές τις ημέρες σαν ημέρες χαλάρωσης, και δώστε στους αγαπημένους σας, το καλύτερο δώρο. Το χρόνο σας! 

βγφγ
 

ωδσωσωσ

ρεσφσδφ

ηνγγγγγγ

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/349845-CHristoygenna-stis-Baltikes-CHores-PHOTO ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...